Autor: Informer.rs

26.01.2023.

23:45

Foto: Tanjug/AP

Sport

SAMA SAM SVOJ PSIHOLOG! Sabalenka otkrila FORMULU USPEHA!

Beloruska teniserka Arina Sabalenka savladala je Magdu Linet i plasirala se u svoje prvo grend slem finale. Sabalenka je trenutno 5. igračica sveta i imaće priliku da drugi put postane šampionka na Australijan openu budući da je 2021. godine bila najbolja u dubl konkurenciji. 

- Bio je to težak meč, a Magda je igrala sjajno, dok ja, sa druge strane, na startu nisam uspevala da pronađem svoj ritam. Posle sam počela da se krećem bolje, na to sam se koncentrisala. Posle prvih šest gemova sam bolje proigrala - rekla je Arina Sabalenka. 

Informer

Peta igračica sveta u prošlosti je sarađivala sa sportskim psiholozima koji su joj dosta značili. Ipak, novinarima je posle polufinala priznala da je prestala sa tom praksom te da je sada sama svoj psiholog. 

- Da budem iskrena, odlučila sam da prestanem da radim sa psiholozima. Shvatila sam da niko ne može da mi pomogne više nego što ja mogu sama sebi, znate? Pred početak sezone sam razgovarala sa psihologom i rekla sam da smatram da ja moram sama da rešavam probleme. Ako mi ih neko drugi reši, to znači praktično da su problemi ostali nerešeni. Moram da preuzmem odgovornost i da se izborim sa tim. Sada sam sama svoj psiholog - jasna je bila Beloruskinja. 

Ona će se za titulu na Australijan openu boriti protiv Jelene Ribakine. Teniskerka rodom iz Rusije nastupa pod zastavom Kazahstana i aktuelna je šampionka Vimbldona.