Autor: Informer.rs

29.01.2023.

06:28

Foto: Tanjug/AP

Sport

NOLE, JOŠ JEDAN KORAK! Evo gde možete da gledate prenos meča Novak Đoković - Stefanos Cicipas u finalu Australijan opena!

Samo jedan korak deli Novaka Đokovića od istorije - jubilarne 10. titule na Australijan openu i 22. grend slem titule u karijeri, kojom bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom.

Novak nadomak trofeja

Srbija i navijači našeg teniser širom sveta željno čekaju meč finala prvog Grend slema u godini, a on je na programu od 9 časova i 30 minuta. Direktan prenos ovog meča možete pratiti putem Eurosport 1 kanala, ali i  tekstualni prenos na Informer.rs. 

Informer

Stefanos Cicipas i Novak Đoković se bore za trofej u Australiji

Đoković  je protivnike u Melburnuo čistio redom, iako se od starta mučio i sa još jednim rivakom - povredom zadnje lože. Ali, čak ni povreda nije uspela da pokvari planove našem asu. Izgubio je samo set i to u drugom meču od Kuakoa.To je bilo sve. U svom stilu, dominantno, domogao se finala i borbe za titulu. 

Pred našim teniserom u Melburnu redom su padali Robert Karbaljes Baene (3:0), Enco Kuako (3:1), Grigor Dimitrov (3:0),  Aleks de Minor (3:0), Andrej Rubljov (3:0), a u polufinalu Tomi Pol (3:0). Ostao je još "samo" Stefanos Cicipas.

Informer

Stefanos Cicipas izaziva Novaka Đokovića


 

Cicipasu je ovo drugo finale na nekom od Grend slem turnira, a prethodno je igrao na Rolan Garosu i to baš protiv Novaka. Ima još noćno more Grk zbog tog poraza,  vodio je sa 2:0 u setovima, mislio je da je nokautirao Novaka, ali se naš as ragoropadio i pobedio posle velikog preokreta.

Novak ima priliku da osvoji 22. grend slem trofej u karijeri. Time bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom na večnoj listi. Pobeda u Melburnu bi vratila Đokovića na prvo mesto ATP liste. Time bi nastavio da niže nedelje na tronu, po čemu je i sada ubedljivi rekorder sa 373 nedelje na tronu.

Bonus video