Autor: Informer.rs

29.01.2023.

09:53

Foto: reuters

Sport

NOLE, NOLE, NOLE... SVI NA NOGAMA, TAKO SE DOČEKUJE ŠAMPION! Ovacije i aplauzi za Đokovića! (VIDEO/FOTO)

Devetostruki šampion Australijan opena Novak Đoković bori se za 10. trofej u Melburnu protiv Stefanosa Cicipasa. 

Samo jedan korak deli Novaka Đokovića od istorije - jubilarne 10. titule na Australijan openu i 22. grend slem titule u karijeri, kojom bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom.

Đoković ima veliki broj navijača na "Rod Lejver arene" i napravili su ludnici kada je Nole izlazio na teren, ali i ispred arene pred početak duela. Srpske zastave viore se na svakom koraku,  navijači su zaigrali i kolo. Kada je Nole ušao na teren dočekali su da ovacijama i gromoglasnim aplauzom. Bili su glasniji od Grka!


U Novakovom boksu je majka Dijana, ali nema oca Srđana, koji odlučio da posle nameštene afere u Melburnu, propusti i finale posle polufinala.

Informer

Informer

 

Pred našim teniserom u Melburnu redom su padali Robert Karbaljes Baene (3:0), Enco Kuako (3:1), Grigor Dimitrov (3:0),  Aleks de Minor (3:0), Andrej Rubljov (3:0), a u polufinalu Tomi Pol (3:0). Ostao je još "samo" Stefanos Cicipas. Grk je na putu do finala eliminisao Alisa (3:0), Hiđikatu (3:0), Grikspora (3:0), Sinera (3:2), Lehečku (3:0) i Hačanova (3:1).

Ogroman je ulog na talonu. Novak ima priliku da osvoji 22. grend slem trofej u karijeri. Time bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom na večnoj listi. Pobeda u Melburnu bi vratila Đokovića na prvo mesto ATP liste. Time bi nastavio da niže nedelje na tronu, po čemu je i sada ubedljivi rekorder sa 373 nedelje na tronu. S druge strane, Cicipas juri svoj prvi grend slem pehar. 

Finale Australijan opena možete da pratite OVDE.

Bonus video