Autor: Informer.rs

09.02.2023.

14:49

Foto: Reuters

Sport

STAVITE NJIH U BLENDER I DOBIĆETE ĐOKOVIĆA! Hit izjava Amerikanca, Novak je miks dva teniska šampiona

Novak Đoković je na Australijan openu osvojio deseti trofej u Melburnu i 22. u karijeri, pa se izjednačio sa najvećim rivalom Rafaelom Nadalom.

Novak brz kao svetlost

Do kraja sezone svi očekuju žestoku bitku Srbina i Španca, ali Gilbert daje prednost Đokoviću i veruje da ove godine može do tri grend slem trofeja.

- Mislim da će definitivno biti Đoković protiv svih ostalih ove godine. Ako bih postavljao granicu za plus i minus, bila bi 2,5 slema za njega. On postaje bolji sa 35 godina.  Mislim da je pre sve bilo o Nadalu i Federeru i njemu. Oni iz velike trojke su gurali jedan drugog - kazao je Amerikanac u podkastu Patrika Mekinroa.

Gilbert smatra da je Đoković miks dva velika teniska šampiona Andrea Agasija i Ivana Lendla.

Zaista mislim da ako biste stavili Andrea Agasija i Ivana Lendla u blender, da biste dobili Novaka Đokovića. Obojica su bili brzi i mogli su da pokriju teren, ali nisu imali tu brzinu svetlosti kakvu ima Novak - zaključio je Gilbert.

Informer

 

Mladi igrači nisu pretnja Đokoviću, samo ga motivišu da bude bolji. 

- Sada je Džoker pomerio lestvicu na drugu visinu, pravi promene u svojoj igri da se suoči sa Cicipasom i Alkarazom i ostalim mladim igračima, koji ga guraju. To će verovatno u određenom smislu da bude dodatak njegovoj igri.