Autor: Informer.rs

09.02.2023.

22:09

Foto: Tanjug

Sport

NADAL MORA DA ŽIVI SA TIM! Španac OŠTRO o tenisu!

Era velike trojke polako se bliži kraju, a početak novog talasa bilo je povlačenje Rodžera Federera sa ATP tura. Švajcarac je krajem prošle godine okačio reket o klin što je otvorilo mnogo polemika do kada će trajati Rafael Nadal i Novak Đoković.

Srpski teniser je na Australijan openu jasno poručio da se još uvek pita za sve u tenisu budući da je i povređen u laganom ritmu došao do desete titule u Melburnu. Ipak, jasno je svima da su ostali velikani Nadal, Marej, Vavrinka... Na zalasku svojih karijera. 

U to je uveren i Fernando Verdasko, španski teniser koji je poslednju ATP titulu osvojio 2016. godine u Bukureštu, a trenutno je 118. igrač sveta. 

- Mislim da je danas drugačije. Kad sam stigao do sedmog mesta na ATP listi, četiri najbolja igrača su pobeđivala na praktično svakom turniru. Drugim rečima, bilo je nemoguće pomisliti da se uzme velika titula. Jedino su Čilić, Del Potro i Vavrinka uspeli da osvoje Slem u tom periodu. Za skoro 20 godina i 80 Grend slemova, desilo se to u tri, četiri navrata. Sada sigurno ima više prostora za sve, pravednije je - rekao je Fernando Verdasko. 

Informer

Španac ističe da bi pre izabrao današnji tenis nego onaj kada je on bio na vrhuncu karijere budući da je sve mnogo pravednije!?

- Ako me kao igrača pitate da li bih više voleo sedmo mesto danas ili 2009. godine, rekao bih ’danas’. Rodžer je otišao u penziju, Mari više nije na tom nivou od pre deset godina, a Rafa, nažalost, uvek mora da živi sa mnogo povreda - podvukao je Verdasko.