15.02.2023.

17:37

Foto: reuters

Sport

HAOS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, SITNE DUŠE PLJUJU ĐOKOVIĆA, NOVOSAĐANI GA BRANE: Magarci, umislili ste da ste elita, šta je sa mozgom?!

Većina je oduševljena posle snimaka na društvenim mrežama kako se Novak Đoković veseli na koncertu Željka Samardžića u Spensu i pre toga šeta centrom Novog Sada, gde se strpljivo fotografisao sa prolaznicima i častio ulične svirače i prosjake, ipak ima i izuzetaka,

Ni ovoga puta nisu izostalii zluradi komentari, u stilu Novakovih mrzitelja pre svega, novinara iz SAD i Velike Britanije, koji su našem teniseru zamerali što nije prošetao perfierijskim naseljima grada, kao što je npr. Bangladeš.

To je bio povod i za reakciju Novosađana kojima su veoma zasmetala ovakva reagovanja, istini za volju, ogromne manjine njihovih sugrađana i stranih medija.

Ovu situaciju je prokometarisao Novosađanin Darko Dozet.

- Sitne duše, zavist, politika, manjak inteligencije, srbofobija, jad i beda. Opskurni likovi zamerili su Novaku Đokoviću jer je posetio Novi Sad, a to što je otišao na koncert Željka Samardžića svrstava ga, po njima, u glupog, primitivnog, nekulturnog i manje vrednog. Pre koncerta bio je u centru, prošetao, fotkao se s prolaznicima, udelio neku paru uličnim sviračima. Jedni su se upitali zašto nije bio na perferiji, pa gospodo retardi idete li vi na periferiju Pariza i Beča ili idete na Monmartr, Šanzelize i Prater. Drugi su upitali zašto mediji o njima ne izveštavaju kad idu u grad i na pijac, iako za njih ni bliža rodbina ne zna  – navodi ovaj Novosađanin koji je stao u odbranu Novaka Đokovića.

Dodao je da su mnogi umislili da određuju postulate kulture i morala.

- Magarci su umislili da su elita koja određuju postulate kulture, morala i svega drugoga - istakao je on.

Dozet kaže da nije Novakov preterani fan, ne gleda njegove mečeve i ne zanima ga šta radi.

- Međutim, za njegove uspehe imam dubok naklon, ne do poda, već kroz zemlju do druge strane planete. Njegov učinak za promociju Srbije ne može se preračunati ni u milijardama dolara. Ako vam nije simpatičan makar prećutite, to bi bio pokazatelj da bar malo mozga imate – poručuje Dozet lažnoj "novosadskoj eliti“.

Novak i Jelena su, nakon obilaska grada, prisustvovali koncertu pevača Željka Samardžića, a na snimcima se vidi da su prvo bili u mraku i teško je bilo razaznati da su uopšte oni u pitanju, ali, nakon što su u njih upereni reflektori, najpre ih je pozdravio pevač, a zatim su usledile ovacije publike.

Prema nezvaničnim informacijama, Novak je bio u Milanu na dodatnim pregledima pred nastavak sezone, a onda je pravo iz Italije došao u Novi Sad, kako bi sa svojom suprugom Jelenom proslavio Dan zaljubljenih.