Autor: Informer.rs

16.02.2023.

09:24

Foto: printscreen

Sport

KRAJ NESTVARNE BAJKE! Poraz hrvatskog direktora, rođenog u Beogradu o kojem priča svet! (VIDEO)

Hrvat rođen u Beogradu je pre ovog turnira bio 784.  teniser sveta i napredovaće 200 pozicija. Neočekivano je uspeo da prođe kvalifikacije, da dobije Džeka Soka, nekada osmog teniera na svetu, ali je na kraju eliminisan.

Zaprepastio je celu planetu kada je u najavi meča je poručio.

- Morao sam danas da odem ranije sa posla. Morao sam poslati mejl celoj ekipi. Šef me pustio, moraću da tražim još jedan slobodan dan - rekao je Matija Pecotić.

Pre Australijan opena 2016. godine koji je trebalo da bude prelomni trenutak u karijeri došlo je do  operacije na stomaku. Ipak, problemi su bili veliki.

- Završio sam sa ozbiljnom stafilokoknom infekcijom i bio sam prikovan za krevet osam meseci. To je promenilo moj teniski put i karijeru -rekao je on.

Primljen je na Harvard i odlučo se za studije i ubrzo je diplomirao. Tamo je upoznao Endrua Rueba, člana stručnog štaba teniskog tima ovog univerziteta i ubrzo postaje volonter pomoćni trener.

- Rekao je: Čuli smo da si se vratio u kampus i voleli bismo da budeš sa ovim momcima. Nisam igrao tenis neko vreme i rekao mi je da sam dobrodošao da dođem kad god želim. Ubrzo sam tamo bio sa momcima šest dana nedeljeno i počeo opet da igram tenis i da otkrivam svoju ljubav prema ovoj igri - poručio je Pecotić.

Nakon studija, odlučio je da još jednom pokuša. Danas radi kao direktor u firmi koja je filijala investicione firme Vekford Kapital koja je vredna četiri milijarde dolara i uglavnom mu dan izgleda kao i većini ljudi. Radi od devet do šest, s tim što on uspeva da odradi neke treninge pre posla.

Uvek posle posla ide u teretanu ili na trčanje, a njegova priča je nestvarna...

- Kada sam se probudio u nedelju ujutru, rekao sams sebi: Bolje da se odvezem do Delreja da pokupim svoje rekete. Pojavio sam se tamo, a supervizor mi je rekao. Postoji šansa da zaigraš. Tako mi je 30 minuta pre meča rekao: Čini mi se da će se jedan momak povući, ali nisam siguran. Nekoliko minuta kasnije mi je rekao: Mislim da si upao na turnir. Kada sam izlazio da igram Stefan Kozlov je saopštio moje ime kao momka koji je originalno trebalo da igra, rekli su Kozlov i Vatanuki, ali sam bio zapravo ja. Završio sam na terenu. Odigrao sam težak meč i pobedio Tenisa Sandgrena u drugoj rundi kvalifikacija što je bila posebna poslastica, bilo je to potpuno neočekivano. Uživao sam i radio na tome da dođem što dalje. Ako ništa drugo, vratiću se na posao. Kako je bilo kvalifikovati se? Bio sam u neverici- ispričao je jednu od najinteresantnijih priča u svetu tenisa Pecotić.

Pecotić je, inače, rođen u Beogradu, a odrastao je na Malti. Kao junior nikada nije ušao među 1000 najboljih mladihigrača sveta. Postao je velika priča u teniskim kuloarima, a ATP njegovu priču uspoređuje s pričama iz holivudskih filmova.