Autor: Informer.rs

23.02.2023.

11:32

Foto: printscreen

Sport

MUČIO NOVAKA, ISPISAO ISTORIJU I IDE U PENZIJU! Ono što je on uspeo, uradila su SAMO još ČETIRI tenisera!

Kraj karijere za igrača koji je mnogo obećavao! Tomaz Beluči je ostvario 200 pobeda u profesionalnoj karijeri i osvojio četiri titule, u Gštadu 2009. i 2012, u Santjagu 2010. godine i Ženevi 2015, a najbolji plasman na ATP listi ostvario je pre 13 godina kada je bio 21 igrač sveta.

Beluči je jedan od petorice igrača koji je sa 6:0 osvojio set protiv Novaka Đokovića u mečevima na šljaci, a napravio je i sjajan uspeh jer je šest puta pobedio igrače koji su u tom trenutku bili među 10 najboljih.

Povrede su omele odličnog igrača od kojeg su Brazilci imali velika očekivanja da napravi više u karijeri! 

- Stalno osećaš kada ljudi mnogo očekuju od tebe! Kada imate nekolicinu sportskih heroja u zemlji, to se oseti među sportistima. To možemo videti u Argentini, Španiji, SAD. Svi imaju mnogo igrača. U Brazilu sam ja igrao grend slem turnire, to nije bilo dobro za mene. Stavljao sam sebe pod veliki pritisak kako bih ostvario dobre rezultate! Nedostajaće mi da izađem na teren sa Brazilcima koji navijaju za mene. Takva osećanja nemate ni u jednom drugom poslu. Ali, neće mi nedostajati ništa drugo - objasnio je 35-godišnji Beluči, koji će se sada posvetiti trenerskoj karijeri.