Autor: Informer.rs

25.02.2023.

11:06

Foto: reuters

Sport

PAKLEN ŽREB ZA NOVAKA! Srbina čeka TEŽAK ZADATAK u Dubaiju! (FOTO)

Osvojio je Novak Đoković desetu titulu u Australijan openu, a onda se vratio u Srbiju kako bi sa porodicom proslavio novi grend slem trofej. Ipak, vremena za odmor nema mnogo pa je tako srpski teniser već stigao u Dubai gde ga očekuje novi izazov na ATP turu. 

Danas je žrebom odlučeno da će novak Đoković turnir u Dubaiju započeti protiv kvalifikanta, a rival u drugoj rundi trebao bi da mu bude Talon Griekspor. Naravno, ukoliko Holanđanin opravda ulogu favorita protiv Konstanta Lestiena. 

Ono što je najviše oduševilo navijače je činjenici da bi Đoković mogao da igra protiv Endija MAreja već u trećem kolu. Ipak, prethodno bi britanac morao da bude bolji od petog nosioca Huberta Hurkača, a kasnije verovatno Alekseja Popirina koji je dobio "pozivnicu".

Projektovani rival Novaka Đokovića u polufinalu je Danil Medvedev koji će kao treći nosilac nasupiti u Dubaiju. 

Prvi favorit u drugom delu žreba je Andrej Rubljov koji brani titulu osvojenu prošle godine. On će na startu turnira igrati protiv Filipa Krajinovića, a glavni "konkurent" mu je Feliks Ože Alijasim koji se u prvom kolu sastaje sa Maksimom Kresijem iz Amerike.