Autor: Informer.rs

28.02.2023.

11:17

Foto: Tanjug

Sport

NOVAK PRVI PUT NA TERENU POSLE MELBURNA! Evo kad kreće u pohod na titulu u Dubaiju!

Duel Đokovića i Mahača planiran je kao treći meč dana na Centralnom terenu, a neće početi pre 16 sati.

Srpski teniser se vraća na teren posle skoro mesec dana i titule na Australijan openu. Mahač (22) je trenutno na 130. mestu ATP liste, a nikada u karijeri nije igrao protiv Đokovića.

Čeh je ove sezone odigrao četiri meča na ATP turnirima, a zabeležio je jednu pobedu i tri poraza. Pobednik duela između Đokovića i Mahača igraće u drugom kolu protiv Holanđanina Talona Grikspora, koji je na startu takmičenja savladao Francuza Konstanta Lestijenea 6:4, 3:6, 6:2.

Informer

Srpski teniser je pet puta u karijeri osvojio turnir u Dubaiju, a poslednji put 2020. godine. ATP turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.855.495 dolara.

Pred dolazak u Dubaji, Novak je oborio rekord Štefi Graf, počeo je 378. nedelju na prvom mestu rang liste, pa je postao rekorder u obe konkurencije.

- Počastvovan sam, ekstremno sam ponosan zbog ovog dostignuća. Želim da iskoristim ovu priliku da podelim sa vama radost i zahvalnost za sve što ste mi pružali tokom godina. Vidimo se na terenu - poručio je Đoković.

Ovaj rekord je novi plus u nezvaničnoj G.O.A.T. trci, Nole ima 22 grend slem turnira, koliko ima i Rafael Nadal, a mogao bi već na Rolan Garosu i tu da ga nadmaši..