Autor: Informer.rs

28.02.2023.

15:30

Foto: REUTERS/Amr Alfiky

Sport

MUKA ŽIVA! UMALO ŠOK NA STARTU DUBAIJA! Čeh kao Nadal, Novak u taj-brejku sprečio senzaciju! ĐOKOVIĆ PIO "ČUVENI NAPITAK", ALI I TABLETE! (VIDEO)

U prvom setu neizvesnost je trajala do četvrtog gema, kada je srpski teniser prvi put brejknuo rivala. Iznenađujuće, Čeh je uzvratio brejkom, pa Novak napravio novi, koji je i potvrdio i stigao na korak od prvog seta koji je osvojio posle samo 37. minuta.

NOVAK ĐOKOVIĆ - TOMAŠ MAHAČ 2:1 (6:3, 3:6, 7:6)

E u drugom setu, iznenađenje. Novak je pao, a Čeh igrao kao u transu. Poveo je 3:0 uz jedan brejk, imao šanse i za drugi. Na 5:3 spasio je brejk loptu za Đokovića i dobrim servisom osvojio drugi set.

Treći set doneo je pravu dramu. Srpski as je brzo napravio brejk poveo sa 4:1 i kada se činilo da će rutinski privesti meč kraju Mahač se potpuno vratio u meč i izjednačio na 4:4. Na kraju meč je otišao u taj-brejk u kojem je Đoković pokazao klasu i dobio ovaj napeti meč. 

Đoković će u sredu od 16.00 igrati protiv Holanđanina Talona Grikspora, koji je ranije savladao Konstanta Lestijena.

TAJ-BREJK! 

7:6 - Odlično je počeo Novak! Osvojio prvi, a potom i drugi poen u taj-brejku. Ne da se Čeh - 2:1. Stiže Nole do 3:1. Dobar servis, ipak poklon Čeha, lopta ide u aut 4:1. Ubacio je Nole u petu brzinu, tako jeeeeeeee!!! Još dva poena do pobede! Kakav poeeeen!!! Čišćenje linijeeeee! I onda kraaaaaaj!!!! Pobeda Novaka posle muka živih! Đoković je u 2. kolu Dubaija!

TREĆI SET

6:6 Mahač je poveo, Novak ima odgovor 15:15! Ponovo čisti liniju Tomaš Mahač 30:15. taj brejk odlučuje! Svaka čast za Čeha!

6:5 - Teško, ali... Dobija Đoković još gem, kojim je ako ništa obezbedio taj-brejk protiv neverovatnog Čeha!

5:5 - Novak je na dva poena do pobede! Uhhh, izjednačenjeeeeee! Osvaja ipak Mahač gem i izjednačuje!

5:4 - Novak osvaja prvi poen na svoj servis. Odlični servisi 30:0. Tri gem lopte ima srpski teniser. Sa nulom! Idemo Nole, napadni sledeći servis rivala za pobedu!

Informer

4:4 - Peti as za Mahača - 15:0. Izjednačuje Novak, ali Čeh pogađa liniju za 30:15. Deset bekend vinera za Mahača u trećem setu! Dupla servis greška. Izjednačenje. Gem za Čeham koji se potpuno vratio u život.

4:3 - Poveo je češki teniser na Novakov servis, ali onda moćni forhendi od kojih nema spasa za 15:15. Smeč! Super! Vodi Nole, ali kakav volej Čeha, odigrao je kao da je Noletu sa druge strane Nadal! Izjednačenje. Brejk lopta za Mahač. Čeh se vraća u život! Brejk!

4:2 - Mahač dobro servira, a odlično i lobuje - 40:0. Smanjuje Nole. Strašan ritern već je 30:40. Auuuut. Gem za Čeha.

4:1 - Servira Nole za potvrdu brejka. Ima Mahač 15:30. Izjednačenje. Deseti Novakov as za gem loptu. I odličan servis za novi gem.

3:1 - Idemooooo! To je to! Nova pretnja brejkom! Novak ima 0:30 na servis Čeha. Sada ima tri vezane brejk lopte! sa nulom Đoković stiže do brejka! 

2:1 - Osvaja Novak prvi poen, ponovo hrabar drugi servis. Izjednačenje. Novak traži savete od Ivaniševića. Ipak, osvaja ovaj gem i ponovo vodi!

Informer

1:1 - Preti Novak brejkom. Ima 15:30 na servis rivala. Opet bekend Čeha, pa šta je ovo?! Tri poena u nizu za mahača 40:30. Izjednačenje, ali Mahač je povredio zglob i usred poena će mu se ukazati pomoć. Bolna grimasa... Fizio je na terenu! Nastavljen je meč. Poen za češkog igrača i prednost. Mekano je ovo odigrao Nole, izjednačenje. 

1:0 - Po poen na obe strane na startu trećeg seta. Servira Novak. Dobar servis i aut. Riskantan drugi servis i četvrta dupla za Novaka. Neverovatan je Čeh. Kakav poluvolej za Mahača. Brejk lopta! Mnogo hrabar i moćan drugi servis za đus! sad radi servis! Prenost Đoković. Mahač bekendom gađa liniju. Opasan viner! As u pravi čas. Nova prednost za Novaka i gem.

DRUGI SET:

3:6 - Loš izlazak na mrežu Čeha, Novak koristi 0:15, ali odličan servis volej za izjednačenje. Strašan ritern Ajde Noleee čuje se sa tribina - 15:30. Aut, štetaaaaaa! Novo izjednačenje. Brejk lopta za Đokovića. Hrabro, hrabroo od Mahača! Bekndom je Čeh počistio liniju za đus! Set lopta za rivala! Set za Čeha, šok za sve u Dubaiju, idemo u treći set! 

3:5 - Ne izgleda ovo dobro! Nikako! Poveo je Mahač, ali pravi prvu pravu grešku u ovom setu 15:15. Odličan servis za 30:15. Lopta ide u aut, 16. neiznuđena greška Novaka Đokovića. Sedmi as! Još jedan odličan servis za gem.

2:5 - Novak će dobiti neke tablete od svog stafa, da li to opet znači da Nole ima neki problem? Mahač ima tri gem lopte, 130. na svetu igra kao da je u top 10! Sada je 40:30 naterao je Novak protivnika na greške. Mahač ne posustaje. 

2:4 -  As! U asovima 5:3 za Noleta! Ova lopta je išla 203 na sat! Druga dupla greška 15:15. Greši Đoković, ali greši i rival 30:30. Strašan poen za Đokovića! Kakav bekend! Aplaudira sa rekrtom i Mahač. Dobija Novak ovaj gem, ali Čeh sjajno reternira i srpski as mora da se preznoji za svaki poen. 

1:4 - Prednost za Mahača. Duplira vođstvo Čeh novim poenom, a odmah stiže do tri gem lopte. Smanjuje Novak. Ipak novi gem za Mahača, koji dominira u drugom setu.

1:3 - Servira Novak. Prvi poen je njegov u četvrtom gemu. Odličan poen Mahača, izgledalo je da će skratiti loptu, a onda paralela, namazano, nema šta. Šta se dogodilo sa Đokovićem u drugom setu, dve brejk lopte ponovo ima Mahač. Jednu više nema, a nema ni drugu! Nole je perfektno pogodio liniju! Razgoropadio se Novak! Budi se, budi seee naš as! Prednost za Srbinam pa opet đus! Zakucava Đoković loptu, a onda osvaja gem. 

Informer

0:3 - Potvrđuje Tomaš Mahač brejk! Novak je stao u drugom setu, mora reakcija, i to pod hitno!

0:2 - Prednost za Noleta. Izjednačenje! Sa dva poena zaredom Mahač stiže do brejk lopti. Skida Đoković jednu. Jedan poen sa dugim relijem, Novak na kraju greši i dozvoljava brejk Čehu. 

0:1 - Poenima na obe strane kreće drugi set. Izlazi Nole na mrežu, ali uzvraća i rival 30:30. Dobija uvodni gem ove deonice Čeh.

PRVI SET

6:3 - Odličan servis, pa viner za Novaka. Dokl dlanom o dlan 30:0. Tri gem set lopte ima Novak. Prvu koristi Nole i za 37 minuta osvaja prvi set. 

5:3 - Novaka služi i servis i bekend. Na servis rivala stiže do 0:30. Sada je 15:30. Drugi Tomašov as, pa odmah i treći. Toliko ima i Novak 40:30. Četiri poena vezuje češki teniser posle 0:30. 

Informer

5:2 - Prednost za Mahača, ali Novak zakucava loptu bekendom 15:15. Od ovoga nema spasa - 30:15. Dve gem lopte za Đokovića. Odličan drugi servis. Odlepio se Nole.5:2

4:2 - Servira Mahač, odličan ritern, prednost za Noleta. Evo Đokovića u naletu - 0:30. Tri brejk lopte ima Novak! Novi brejk, treći zaredom!

3:2 - Odgovara, međutim češki teniser sa 0:30 na startu petog gema. Uzvraća Nole i smanjuje prednost. Greši ipak Novak, sad dve brejk lopte ima češki teniser. As! Tako je! I još jedan! Dva vezana asa! Đus! Uh, aut! Nova brejk lopta. Greška Novaka, uzvraća čeh brejkom!

3:1 - Servira Mahač, evo Novak preti brejkom. Prve brejk lopte za Đokovića. Prvu ne koristi. Jeftina greška i aut za Novaka. Šteta. Đus! I treća šansa za brejk. Evo ga! Breeeeejk! Prvi brejk za Đokovića. 

Informer

2:1 - Lako je Novak došao do drugog gema u meču. Igra koja podseća na onu u Melburnu, Čeka se prvi brejk srpskog tenisera

1:1 - Stiže protivnik do prednosti, ali uzvraća Nole 15:15. Prvi as za Mahača - 30:15. Đoković šalje loptu u aut - dve gem lopte. Odličan prvi gem na servisu za Čeha...

1:0 - Novak prvi na servisu. Osvaja srpski teniser prvi poen, a onda odgovara Čeh - 15:15. Stiže Đoković do nove prednosti. Odličan poen za rivala, Mahač se odbranio, pa preuzeo kontrolu i poentirao za izjednačenje. To, idemooo, prvi Noletov as - 40:30. Imao je Novak zicer, ali je pročitan. Đus. Odličan servis, neprecizan ritern, prednost Đoković. Prvi gem za Noleta. 

UŽIVO:

16.28 - Novak Đoković je uz ovacije izašao na teren sledi kraće zagrevanje, pa početak meča.

16.10 - Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u drugo kolo turnira u Dubaiju. On je posle sat i po vremena igre bio bolji od srećnog gubitnika Matea Arnaldija (6:4, 6:2). Sledeći je na terenu - Novak.

16.03 - Srpski teniser je pet puta u karijeri osvojio turnir u Dubaiju, a poslednji put 2020. godine. 

Informer

15.57 - ATP turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.855.495 dolara.

15.30 - Dobar dan i dobro došli na blog uživo meča Đoković - Mahač.