Autor: Informer.rs

02.03.2023.

15:00 >> 18:07

Foto: reuters

Sport

BRUTALNI NOVAK PREGAZIO I HURKAČA! Đoković MARŠIRA ka NOVOJ TITULI!

Uzeo je Novak Đoković pauzu nakon osvajanja Australijan opena kako bi u Srbiji napunio baterije za nove titule. Ispostavlja se to kao sjajan potez budući da najbolji teniser svih vremena igra kao u transu na startu turnira u Dubaiju. 

Đoković je bez problema savladao prve prepreke u Dubaiju, a potom sa terena počistio, na papiru, najtežeg rivala Huberta Hurkača! Novak je igrao taman koliko je bilo dovoljno da slomi Poljaka i plasira se u polufinale gde čega boljeg iz duela Ante Ćorić - Danil Medvedev. 

Srpski teniser je već na startu prvog seta došao do brejk šanse koju je iskoristio. Pokušavao je Hurkač da vrati brejk, ali bezuspešno pa je posle samo pola sata Novak poveo sa 1:0 u setovima. 

Informer

Zaigrao je Hurkač znatno agresivnije u drugom setu, posebno prilikom servisa. Poljski bombarder pogađao je iz svake pozicije što Novaku nije davalo prostora da napadne brejk sve do 5:5 kada je srpski teniser imao tri šanse da oduzme servis protivniku, a tek poslednju uspeo je i da materijalizuje. 

Već u sledećem gemu Novak je potvrdio brejk, a samim tim i rešio pitanje pobednika! Đoković je na terenu proveo tek nešto više od sat vremena i odmoran čeka sutrašnje polufinale koje ga očekuje tek posle 18 časova. 

NOVAK ĐOKOVIĆ - HUBERT HURKAČ  2:0 (6:3, 7:5)

Tok meča

Drugi set: 

KRAJ! Novak je u polufinalu Dubaija! 

6:5 - Nakon desetk minuta borbe Novak je uspeo da napravi brejk i serviraće za pobedu u narednom gemu! 

5:5 - Siguran je bio Hurkač, a potom pokušao da napadne servis Đokovića, poveo je Poljak sa 0:30, ali su usledila dva as servisa Novaka i preokret za novo izjednačenje u drugom setu! 

4:4 - Nastavljaju sigurni servisi na obe strane, ni Hurkač ni Novak ne dozvoljavaju rivalu da napadne brejk i tako zakomplikuje drugi set, sve su prilike da ćemo u taj-brejk!

3:3 - Sigurni su bili i Hurkač i Đoković na svom servisu! Izuzetno serviraju oba tenisera što ne otvara prostor za bilo kakav brejk na startu drugog seta.

2:2 - Još jedan gem bez izgubljenog poena! Đoković razbija Hurkača na servisu, sada će Poljak biti pod pritiskom budući da Novak igra sve bolje.

Informer

1:2 - Uzvraća Hurkač, Poljak je izvrsno servirao još jednom i došao do nove prednosti. 

1:1 - Brutalan odgovor Đokovića! Srpski teniser nije prepustio rivalu poen u drugom gemu! 

0:1 - Sjajan startu drugog seta za Huberta Hurkača, Poljak je servirao bez greške i poveo...

Prvi set: 

6:3 - Ne prašta Novak Đoković greške, a Hurkač ih je u devetom gemu imao previše. Rutinski je srpski teniser priveo prvi set kraju i sve su prilike da će ekspresno preskočiti i treću prepreku u Dubaiju! 

5:3 - Ponovo je siguran bio Hurkač i uspeva da ostane u prvom setu, ipak, sada sledi teži zadatak budući da je na servisu Novak Đoković.

5:2 - Uspeva Hurkač da smanji zaostatak, ali uzvraća Đoković još jednim sigurnim gemom i sada ga četiri poena dele od osvajanja prvog seta. 

4:1 - Potvrđuje Novak Đoković brejk iz prethodnog gema i nalazi se na korak od osvajanja prvog seta!

Informer

3:1 - BREJK! Bravo majstore, odmah je Đoković napao servis Huberta Hurkača koji se pošteno ispromašivao što je Novak kaznio i oduzeo mu gem! 

2:1 - Ponovo je surov bio Đoković na svom servisu, prepustio je Hurkaču samo jedan poen i ponovo vodi!

1:1 - Uzvraća poljski bombarder istom merom i poravnava rezultat na startu prvog seta! 

1:0 - Bez greške Novak započinje put ka polufinalu! Srpski teniser je sjajno servirao u svom gemu, Hurkač nije imao nikakve šanse! 

Novak Đoković će prvi servirati!

16:28 - Za desetak minuta na teren bi trebali da izađu Đoković i Hurčak budući da je Rubljov završio svoj meč u dva seta. 

16:03 - Meč između Novaka Đokovića i Huberta Hurkača će kasniti budući da se duel između Rubljova i Van Den Zandšulpa odužio! 

15.01 - Novak Đoković je bio zadovoljna igrom posle pobede protiv Holanđanina Talona Grikspora, 39. igrača sveta, 6:2, 6:3.
Sjajno! Juče sam imao mnogo posla, od početka sam bio oštar. Definitivno je bio bolji kvalitet tenisa. Možda poslednja tri ili četiri gema nisu bila najbolja, ali sam našao način da zatvorim meč. Zadovoljan sam igrom, nadam se da stvari idu u pravom smeru - kaže Novak posle druge pobede u Dubaiju.

15.01 - Ako pobedi, Novak Đoković će se za finale turnira u Dubaiju boriti sa pobednikom meča Danil Medvedev - Borna Ćorić, koji bi na teren trebalo da izađu oko 17.30.

15.01 - Đoković i Hurkač su odigrali četiri međusobna duela u karijeri, a srpski teniser je dobio sva četiri duela. 

15:00 - Dobro došli na lajv prenos četvrtfinala ATP Dubaija između Novaka Đokovića i Huberta Hurkača. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Inforemer. rs!