Autor: Informer.rs

04.03.2023.

08:27

Foto: Tanjug/AP

Sport

PROTIV NOVAKA NI NAJBOLJE NIJE DOVOLJNO! Medvedev ZAGRMEO nakon plasmana u FINALE!

Režirao je Danil Medvedev veliko iznenađenje u polufinalu turnira u Dubaiju pošto je juče naneo prvi poraz Novaku Đokoviću u 2023. godini. Iskoristio je Rus veliki broj grešaka srpskog tenisera, napao drugi servis prvog reketa sveta i tako se plasirao u veliko finale gde ga čeka duel sa Andrejem Rubljovim. 

Bio je Medvedev svestan velike pobede odmah nakon meča kada je priznao da nekada ni najbolji tenis nije dovoljan protiv Đokovića budući da je porebno da Srbin odigra ispod nivoa kako bi njegov rival imao šansu za pobedu. 

- Znao sam da moram da igram najbolji tenis i da je potrebno da Novak ne bude na svom maksimumu. To je bila jedina formula za pobedu jer je najbolji. Bilo  je teško, drago mi je što sam podigao formu, u drugom setu sam mogao da ispusim brejk, ali mi je drago što sam održao prednost - rekao je Medvedev. 

Informer

Ističe ruski teniser da je umoran nakon napornog turnira, posebno nakon duela sa Novakom Đokovićem, ali da će bez obzira na to biti maksimalno spreman da osvoji treću titulu ove sezone. Podsećano, Medvedev je osvojio turnire u Dohi i Roterdamu. 

- Loše sam se osećao pred ovaj meč, a posle ovoga još gore... Pretoplo je, uslovi nisu sjajni. Igram dobro, to je ono što je najvažnije. Znam da je Rubljov igrao dobro, ali da je protivnik imao pet lopti protiv njega. Moram da bude najbolji za finale, igrali smo nekoliko puta jedan protiv drugog i vodili velike borbe.