Autor: Informer.rs

07.03.2023.

18:10

Foto: reuters

Sport

ZVAO JE SVE KOJI IMAJU KONEKCIJU SA BAJDENOM! Američki novinar otkriva kako je Đoković POKUŠAVAO DA UĐE U AMERIKU!

- Očajnički je želeo da igra i sve je započeto sa telefonskim pozivima i lobiranjem kod ljudi za koje su Đoković i njegov tim znali da imaju konekcije sa Bajdenovom administracijom, uključujući Bili Džin King, jedne od najboljih teniserki svih vremena - navodi američki novinar i dodaje:

- Bili Džin King, koja je radila sa Bajdenovom administracijom prošle godine na proslavi 50. godišnjice ‘Title IX‘, ključnog zakona koji garantuje devojkama i ženama u Americi jednake mogućnosti u sportu, obratila se svojim kontaktima u Beloj kući u njegovo ime. Svoje kontakte je koristio i PTPA, Udruženje preofesionalnih tenisera, organizacija koju Đoković vodi od 2020. godine.

U tekstu dalje stoji da su se ti pokušaji do sada pokazali neuspešnim, ali i da će se oni nastaviti u predstojećim nedeljama.

Informer

Đoković se sa svojim menadžerom Edoardom Artaldijem obratio i Kenu Solomonu.

- Đoković i Artaldi su direktno kontaktirali Kena Solomona, izvršnog direktora ‘Tennis Channel‘ i čovek koji je sakupio velika sredstva i za predsednika Bajdena i za bivšeg predsednika Baraka Obamu.Solomon je počeo da zove najviše zvaničnike Bajdenove administracije da se izjasni o Đokovićevom slučaju, tvrdeći da je zabrana ulaska u SAD nepravedna i da bi Đokovićevo prisustvo značajno pojačati posećenost na Indijan Velsu i ekonomiju Koačela doline i južne Floride - navodi Futerman.

Dodaje da je četvoro osoba koji rade u tenisu, američkoj vladi i sa Đokovićem, opisalo pokušaje srpskog tenisera da uđe u SAD. Neki od njih su zatražili da ostanu anonimni kako ne bi ugrozili odnose sa Bajdenovom administracijom.

Novinar "Njujork tajmsa" smatra da je neigranje Đokovića veliki udarac za mini turneju po SAD koja će proteći i bez povređenog Rafaela Nadala.