Autor: Informer.rs

08.03.2023.

14:47

Foto: Tanjug/AP

Sport

MAREJ PRIČAO O RUSIMA I BELORUSIMA NA VIMBLDONU: Neću POLUDETI, ali...

Organizatori turnira u Londonu su zabranili prošle godine nastup ruskim i beloruskim teniserima na Vimbldonu zbog rata u Ukrajini.

Rukovodstva WTA i ATP su potom odlučila da za Vimbldon ne dodeljuju bodove za svoje rang-liste, a organizatori su kažnjeni sa 1,4 miliona funti zbog zabrane teniserima da učestvuju.

Informer

 

- To je zaista teško i razumeo sam igrače koji nisu mogli da igraju prošle godine. Ali isto tako sam razumeo i situaciju zbog čega je organizatorima teško da donesu odluku. Koliko sam shvatio, biće im dozvoljeno da igraju i neću poludeti ako se to dogodi. Ali ako bi Vimbldon krenuo drugim putem, razumeo bih i to - rekao je Marej.

Nedavno je legendarni američki teniser Džon Mekinro nada se da će ruskim i beloruskim predstavnicima biti dozvoljeno da igraju na ovogodišnjem Vimbldonu.

Informer

 

- Prošle godine se nisam slagao sa činjenicom da ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama nije dopušteno da igraju na Vimbldonu. Ni ove godine se ne slažem sa tim. Ne znam šta će sada da učine - rekao je Džon Mekinro. 

Vimbldon će ove godine biti odigran od 3. do 16. jula.