Autor: Informer.rs

15.03.2023.

07:42

Foto: Tanjug

Sport

KAKAV MEČ, KAKVA BORBA! Rus histerisao, padao, besneo i posle preokreta slavio! Medvedev i Zverev priredili spektakl (VIDEO)

Gledaoci su mogli da uživaju u pravom teniskom spektaklu! Žalio se i kukao  Medvedev na stanje terena, padao je, propustio jednu meč loptu, ali na kraju uspeo da se izdigne kao feniks i savlada velikog rivala! 

Rus i Nemac su na terenu proveli tri sata i 10 minuta. U uvodnom periodu igre napravili su po brejk i dogurali do taj-brejka. Medeved je spasao tri set lopte, ali je Saša bio psihički jači, pa je iskoristio to da povede sa 1:0! 

U pauzi između setova Medvedeva je imao svoj "šou". Ludeo je zbog stanja terena u Indijan Velsu, za koji smatra da je prespor!

- Ovakav teren je sramota za sport! Trebalo bi zabraniti da se ovde igra tenis. Prokleta sramota za sport, ovaj prokleti teren. Ne, ovo nije tvrda podloga. Znam šta je tvrda podloga, ja sam specijalista za nju, ali ovo nije tvrda podloga - besneo je Rusm koji je u jednom momentu proklizao, iskrenuo zglob i doživeo težak pada početkom drugog seta.

Dotrčao je Zverev do rivala da proveri da li je sve u redu sa njim. Usledio je medicinski tajm-aut, bandažirano mu je stopalo, a šesti teniser sveta nastavio je meč. Dao je gas Medvedev, odbranio čak 10 brejk lopti, Zverev dve i ponovo se sve rešavalo u taj-brejku. Ovoga puta poveo je sa 4:1, pa došao do 6:4, a druga set lopta donela mu je izjednačenje.

U trećem setu,  koji je trajao 52 minuta, na 5:4, Medvedev je prokockao meč loptu, a Zverev uspeo da napravi brejk i da se potpuno vrati u meč. Ipak, već u narednom gemu Nemac je podbacio na servisu, da bi Medvedev bez izgubljenog poena ostvario veliku pobedu i zakazao četvrtfinale protiv 28. tenisera sveta Alehandra Davidoviča Fokine.