Autor: Informer.rs

22.03.2023.

23:48

Foto: Tanjug/AP

Sport

BRAVO DUCI, MAJSTORE! Srbin počistio MAREJA u Majamiju!

Mučio se Dušan Lajović na satartu nove sezone, a danas je u Majamiju ostvario veliku pobedu koja bi mogla da predstavlja prekretnicu. Srpski teniser plasirao se u drugo kolo mastersa pošto je sa 2:0 bio bolji od Endija Mareja. 

Lajović je odigrao najbolji meč u 2023. godini i savladao nekadašnjeg prvog tenisera sveta. Popularni Duci slavio je sa 2:0 (6:4, 7:5) za sat i po vremena na terenu, a provitnik u narednoj rundi biće mu domaći teniser Maksim Kresi. 

Informer

Borili su se Lajović i Marej tokom oba seta, viđena je velika borba, ali je srpski teniser bio sigurniji u ključnim momentima meča. U prvom setu je Lajović došao do brejka u sedmom gemu što mu je bilo dovoljno da set privede kraju.

U drugom setu teniseri su bili izuzetno sigurni na servisu, ali je potom krenula stravična serija brejkova. Prvi servis rivalu oduzima Lajović, a potom ne uspeva da dođe do pobede, iako je servirao za trijumf. Međutim, ubrzo uspeva Dušan da se presabere, napravi ribrejk, a zatim tu prednost iskoristi za veiki trijumf.