Autor: Informer.rs

25.03.2023.

07:22

Foto: reuters

Sport

SRBIN NAPADA ALKARAZA! Dušan igra za sebe i Novaka!

Nastavio je sa fenomenalnim igrama Dušan Lajović u Majamiju, pa je nakon što je dobio Endija Mareja, odigrao još jedan sjajan meč!

U finišu prvog seta Lajović je uspeo da dođe do brejka i povede, da bi u drugom setu odmah na startu izgubio gem na svoj servis. Ipak, nije se predavao i uspeo je u devetom gemu drugog seta da vrati brejk i izbori dodatni gem. Bio je psihički jači i na kraju je u taj-brejku zaigrao furiozno protiv 30. nosioca turnira sa 7:2 i prošao u treće kolo turnira na Floridi.

Informer

 

 

Tamo Dušana čeka najteži mogući protivnik koji je tamo - Karlos Alkaraz! Prvi teniser sveta je bio slobodan u prvom kolu, a zatim je lagano savladao Argentinca Fakunda Banjisa 6:0,6:2 i tako zakazao duel sa Srbinom.

Informer

 

Ukoliko Alkaraz želi da ostane na vrhu ATP liste ispred Novaka Đokovića, moraće nakon Indijan Velsa uzme titulu i u Majamiju.  Lajović ovom pobedom sebi garantuje napradek na ATP listi. Dušan je nedelju počeo kao 76. na ATP listi, a trenutno je na 67. mestu nakon sjajnih igara na Floridi.