Autor: Informer.rs

01.04.2023.

21:47

Foto:

Sport

NAJVEĆA POBEDA U KARIJERI! Siner posle rušenja Alkaraza: PROMENIO SAM NEKE STVARI IZ INDIJAN VELSA!

Italijan je posle velike pobede nad Karlosom Alkarasom, 6:7 (4), 6:4, 6:2, najavio velike stvari ove sezone i za titulu igra protiv Danila Medvedeva.

Ne samo što je pobedom sprečio Alkarasa da osvoji Indijan Vels i Majami, već je tom pobedom vratio i Novaka Đokovića na prvo mesto ATP liste iako Novak u Americi nije igrao.

Posle meča sa Alkarasom, Sinera su pitali da otkrije tajnu taktike kojom je uspeo da dobije mladog Španca.

- Svakako da je ovo bila jedna od najvećih pobeda u karijeri. Bio je to jako težak meč, obojica smo igrali na veoma visokom nivou. S moje strane izmenio sam nekoliko stvari od Indijan Velsa, morao sam i to je išlo na moju stranu. Srećan sam zbog toga - kaže Siner.

Finale će biti posebna stvar, igra protiv Medvedeva koji ima već 28 pobeda u sezoni uz tri titule, a u svih prethodnih pet duela sa Rusom izlazio je kao poražen.

- Moram da nađem pravi put da pobedim i Danila. Ako to ne bude ovog puta, nadam se da će biti mnogo puta ubuduće. Osećam da sam spreman da se takmičim. Mislim da sam uradio nešto novo na ovom turniru i tih nekoliko stvari funkcionišu veoma dobro - zaključio je Siner.

On je postao prvi posle Novaka Đokovića i Rafaela Nadala koji je imao barem dva finala u Majamiju pre 22. godine.