Autor: Informer.rs

02.04.2023.

10:47

Foto: reuters

Sport

OVO ČEKAMO OD 2006. GODINE! Rus napravio neverovatan niz, pa podsetio da Novakov rekord!

Rus je pobedio Karena Hačanova sa 7:6(5), 3:6, 6:3 i plasirao se u finale mastersa u Majamiju, pa ga od 19 časova očekuje borba za trofej sa Janikom Sinerom, koji je eliminisao Karlosa Alkaraza. Španac je predao krunu u Majamiju, samim tim i prvo mesto na ATP listi Novaku Đokoviću.

Medvedeva čaka peto finale na isto toliko vezanih turnira. Ovo što je Rus uradio u proteklih mesec i po dana nije viđeno još od 2006. godine, kada je Švajcarac Rodžer Federer odigrao 11 finala u nizu.

Medvedev je igrao finala grend slemova i mastersa na betonu, pa je, kako kaže za sebe, "specijalista za beton".

Verujem u sebe, znam da sam sposoban da osvajam velike titule. Znam da mogu da ako igram dobro mogu da pobedim bilo koga. Sigurno je da je Karlos trenutno neverovatan, ali u nekom trenutku… Znate, ne možete da osvojite 100 mečeva zaredom, možete 40 ili 45, koliko je Novak uspeo da uradi, ali će neko u nekom trenutku da ugasi taj požar - poručio je Medvedev.

Đoković je na kraju 2010. i početkom 2011. godine vezao 43 pobede zaredom što je apsolutni rekord. Nalazi se u top 10 rezultata i sa dva niza od po 28 pobeda zaredom.

Informer

Danil Medvede i Novak Đoković

Janik Siner će protiv Danila  Medvedeva probati da osvoji prvi masters u karijeri. Italijan je 2021. igrao u finalu Majamija i izgubio od Huberta Hurkač.