03.04.2023.

10:33

Foto: Starsportphoto

Sport

NADREALNI NOVAK! Niko mu ne može oduzeti prvo mesto! Ispratio rivale u penziju i nastavio da dominira!

Španski teniser Karlos Alkaraz (19) nije uspeo da odbrani trofej na prestižnom mastersu u Majamiju i porazom u polufinalu od Janika Sinera izgubio je 640 bodova, a samim tim i prvo mesto.

Tako se Novak Đoković vratio tamo gde mu je mesto iako su ga Amerikanci i vlada predsednika SAD Džoa Bajdena zabranom ulaska u zemlju jer je nevakcinisan direktno oštetili za potencijalnih 2.000 bodova koliko bi mu pripalo da je osvojio trofeje u Indijan Velsu i Majamiju.

Međutim, ono što je još neverovatnije je da je Novak na današnji dan, pre 11 godina, takođe bio prvi na svetu! Sada ima 7.160 bodova, a tada je imao 12.670. Kada se baci pogled i na današnju i na tadašnju listu, jasno je da je jedino što je u tenisu konstantno Novak Đoković.

Informer

ATP lista 3. aprila 2012. godine

Te godine, Novaka su u prvih deset na listi pratili Rafael Nadal, Rodžer Federer, Endi Marej, David Ferer, Žo-Vilfred Conga, Tomaš Berdih, Janko Tipsarević, Mardi Fiš i Huan Martin del Potro. Samo Nadal i Marej su i danas aktivni, ali nisu u top deset, dok ostali uveliko uživaju u penziji.

Informer

Interesantno je i da je od svih tenisera koji su danas u prvih deset stariji bar devet godina. Najstariji posle Novaka je Rus Danil Medvedev, rođen 11. februara 1996. Podsetimo, Novak je rođen 22. maja 1987. godine.