Autor: Informer.rs

04.04.2023.

12:29

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŠOK ZA ŠOKOM! Alkaraz odustao od Monte Karla, Đoković ostaje na tronu!

Karlos Alkaraz je nedavno osvojio Indian Vels, potom je poražen u polufinalu Majamija, a sada je sve šokirao, jer propušta početak sezone na šljaci.

- Posle dva meseca provedenih u inostranstvu, srećan sam što sam se vratio kući, ali sam istovremeno i tužan zato što sam poslednji meč u Majamiju završio sa određenim fizičkim nelagodama. Nakon posete svom lekaru u Mursiji, gde sam obavio pregled, neću biti u mogućnosti da putujem u Monte Karlo i takmičim se na turniru -  napisao je Alkaras na svom Tviter nalogu.

Informer

 

Ovo znači da će Novak Đoković imati lakši put ka trofeju u Monte Karlu, kao i da će ostati prvi na svetu bar do 16. aprila, s obzirom na to da Alkaraz, njegov glavni rival za prvo mesto, ne igra. Srbin ima 7.160 bodova na ATP listi, a Španac 6.780, pa je Alkaraz šansu da se vrati na tron imao u Monte Karlu. 

Titulu u Kneževini brani Stefanos Cicipas. Grk je poslednje dve godine osvajao masters u Kneževini, a dva pehara ima i Novak Đoković koji je potvrdio učešće na pomenutom turniru. U Kneževini će igrati i Kasper Rud, Tejlor Fric, Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Holger Rune, kao i Feliks Ože-Alijasim.

Što se Nadala tiče, kaže da nije spreman da igra bez straha.

- Još nisam spreman da igram na najvišem nivou. Nažalost, još nisam spreman da igram rasterećeno, bez straha od povrede. Nadam se da ću se ubrzo vratiti turnirima - istakao je Rafael Nadal.