Autor: Informer.rs

10.04.2023.

15:33

Foto: printscreen

Sport

NEVIĐENA POMAMA ZA ĐOKOVIĆEM U MONAKU! Prvi teniser sveta ne može da mrdne! (VIDEO)

Kneževina se dugo vodi kao prebivalište prvog tenisera sveta, pa će Novak ove nedelje igrati pred svojim navijačima, na domaćem terenu. 

Đoković je do sada osvojio 38 masters titula i sa novom u Monaku bi postao najstariji šampion – trenutno to zvanje drži legendarni italijanski teniser Nikola Petranđeli koji je sa 34 godina te 1968. godine podigao trofej.

Novaka saletaju navijači pre dolaska na trening, kao i posle njega, a tribine su krcate samo dok se priprema za početak mastersa, jasno je da se sigurno traži karta više za mečeve našeg asa. Svi žele da zagrle Novaka, da malo proćaskaju sa prvim teniserom sveta, naprave selfi... Pogledajte!

Rafael Nadal je rekorder u Monaku sa 11 trofeja, čak osam zaredom. Đoković je poslednju titulu osvojio 2015, što mu je bila druga titula u Monaku. Osvajanjem titule bi srpski as prihodovao 892.590 evra i skoro 1.000 bodova. Đoković je prošle godine srušen već u drugom kolu kada je bolji od njega bio Alehandro Davidovič-Fokina sa 6:3, 6:7(5), 6:1.

Ove godine na turniru nema Rafaela Nadala, zbog povrede, ali ni Karlosa Alkaraza,što je dobra vest.Ali, Novak Đoković bi već u četvrtfinalu mogao da igra sa Janikom Sinerom, a u polufinalu bi na crtu mogli da mu izađu Danil Medvedev ili Holger Rune. U finalu bi potencijalno mogao da ga sačeka Stefanis Cicipas, koji brani titulu.