Autor: Informer.rs

11.04.2023.

09:19

Foto: Instagram/Ivan Gahov

Sport

NOVAK? ON NIJE ČOVEK! Rus u transu, igra protiv Đokovića, pare ga ne zanimaju!

Malo poznati ruski teniser, 198. na svetu, pobedio je Mekenzija Mekdonalda i u Monte Karlu upisao prvu ATP pobedu. Od 14 časova bi trebalo da se nađe na terenu sa prvim teniserom sveta, jednim od najboljih igrača ikada - Novakom Đokovićem. 

Bez reči sam. Ne mogu da verujem. Čak i kada sanjam, mislim da je teško razumeti i objasniti šta se dogodio u poslednjih nekoliko dana. Bez obzira na bodove i novac koji ću zaraditi, najbolja nagrada je igrati protiv najvećeg svih vremena. To je ono najbolje što sam mogao da tražim - kazao je Gahov pre meča sa Đokovićem.

Imao je Rus mnogo sreće. Bilo je potrebno da mu Janik Hafman, Roberto Karbaljes Baena, Aleksandre Miler i Kventin Alis budu sklonjeni sa puta kako bi dobio šansu da se takmiči protiv najboljih. U subotu ujutru stigao je u Monako, a istog dana je pobedio Adrijana Manarina, Luka van Ašea i stigao do glavnog žreba.

- Volim Novaka, uvek navijam za njega. Igrao je lude mečeve protiv Nadala i Federera. Ovo je velika čast za mene. I pored poštovanja, pokušaću da odigram taj duel s njim kao da je još jedan običan meč. Svi smo mi ljudi, znam to. Mada ponekad mislim da Novak nije. Međutim, svi imamo slabe tačke i ja ću pokušati da nađem Novakove.

Rus voli fudbal, a navija za Real Madrid, kao i Novak. Tenis je zavoleo kada je Marat Safin savladao posle pet setova Rodžera Federera na Australijan openu 2005. godine. Ponekad odigra partiju FIFA sa Danilom Medvedevim, koji mu je mnogo pomaže u karijeri

- Nemam sponzora, pa mi je pomogao prošle godine oko odeće. Danil mi je dobar prijatelj i zajedno igramo neke igrice, dok mi je Hačanov u Monaku čestitao posle svake pobede - otkrio je Rus, koji će, ako bude briljirao protiv Srbina, teško će ga pobediti, bez sumnje brzo pronaći sponzora.