Autor: Informer.rs

11.04.2023.

12:16

Foto: AP, Reuter

Sport

BRITANAC FASCINIRAN ĐOKOVIĆEM: On će za mene uvek biti kralj!

O'Salivenu ovo nije prvi put da sipa hvalospeve na račun prvog tenisera sveta. Novak godinama dominira na teniskom terenu, a velikom šampionu Roniju to ne promiče, često ističe da je naš as pravi primer velikog sportiste. 

- Obožavam tenis. Voim da gledam Federera, Đokovića i Nadala. Oni su najbolji igrači svih vremena. Ali, Đoković će za mene uvek biti kralj - rekao je Roni za Eurosport.

Informer

 

Britanski snukeraš zavidi našem asu, voleo bi da bude poput Novaka.

- Voleo bih da mogu da radim ono što Novak radi na terenu. Igra na sjajnim stadionima, na grend slemovima, na svim velikim turnirima. Život teniskog profesionalca je težak, ali kada ste na vrhu, kada igrate na mestima na kojima igrate, to je sjajno. On radi neverovatne stvari. 

Informer

Novak Đoković

Novak Đoković ove nedelje igra na mastersu u Monte Karlu. U provm kolu je bio slobodan, a,i drugom mu je roval malo  poznati ruski teniser Ivan Gahov (26), 198. na svetu (14.00).

Đoković je do sada osvojio 38 masters titula i sa novom u Monaku bi postao najstariji šampion – trenutno to zvanje drži legendarni italijanski teniser Nikola Petranđeli koji je sa 34 godina te 1968. godine podigao trofej. Đoković je prošle godine srušen već u drugom kolu kada je bolji od njega bio Alehandro Davidovič-Fokina sa 6:3, 6:7(5), 6:1. Osvajanjem titule bi srpski as prihodovao 892.590 evra i skoro 1.000 bodova.