Autor: Informer.rs

17.04.2023.

19:25

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Sport

NOVAK JE NAJVEĆI ŠAMPION IKADA! Mladi FRANCUZ se poklonio ĐOKOVIĆU pred DUEL!

Nisu se velike šanse davale Luku Van Ešu pred početak Srpska opena budući da ga je žreb na startu turnira spojio sa STenom Vavrinkom. Švajcarski teniser već dugo godina nije na vrhuncu, ali je još uvek jedan od najopasnijih igrača na turu. Ipak, Francuz je uspeo da dođe do pobede nakon preokreta, a svoje oduševljenje zbog najvećeg trijumfa u karijeri nije mogao da sakrije ni na konferenciji za medije. 

- Neverovatno, da pobedim Vavrinku... Gledao sam mnogo nnjegovih mečeva na televiziji. Danas nije na nivou na kojem je bio tada, ali je i dalje Sten Vavrinka i ovo je za mene nezaboravan trenutak - rekao je Luk Van Eš. 

Francuz će, najverovatnije u sredu, igrati protiv najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića koji je bio slobodan u prvom kolu. Budući da oduševljenje nije mogao da sakrije zbog Vavrinke, jasno je koliko će duel protiv Đokovića biti važan za mladog francuskog tenisera. 

Informer

- On je najveći šampion, broj jedan. Biće zadovoljstvo, uživaću. On je favorit, ali pokušaću da ga pobedim. Sigurno će biti veliki izazov. Imam samo 18 godina i veliko mi je zadovoljstvo što sam igrao sa jednim šampionom i što ću se sastati sa drugim, jer oni neće igrati još dugo - rekao je Francuz. 

Luk Van Eš je nedavno postao najmlađi igrač mešu 100 na ATP listi, a pored toga je i student matematike. 

- Danas sigurno neću da učim matematiku, jer sam vrlo umoran, ali mi u suštini to mnogo pomaže, jer ne mogu stalno da mislim na tenis. Takođe, studiram kako bih znao čime ću se baviti posle karijere - podvukao je Van Eš.