Autor: Informer.rs

19.04.2023.

09:27

Foto: Tanjug/AP

Sport

Španac se vratio, DOMINIRA i nastavlja da PRETI Novaku: Nikada na igram sa "kočnicom"! (VIDEO)

Počeo je odbranu titule Karlos Alkaraz na ATP turniru u Barseloni pobedom nad Portugalcem Nunom Borgesom 6:3, 6.1.

Momak kojeg mnogi smatraju naslednikom Rafaela Nadala je silovito krenuo u meč i munjevito poveo sa 5:1, a do pobede je stigao za nešto više od sat vremena igre. Alkarazov naredni rival biće zemljak Roberto Bautista.

- Poseban je osećaj ponovo doći u Barselonu, godinu dana nakon što sam podigao trofej. Ovo mi je veoma blizu kuće, igram u svojoj zemlji.  Nikada na teren ne izlazim sa "kočnicom", niti mislim da je ponesem. Poznajem svoje telo i fizički kapacitet i oporavljam se prilično dobro.  Veoma sam zadovoljan kako sam odigrao mada uvek može brže - rekao je Alkaraz.

 

Od sredine marta je Španac odsustvovao sa terena zbog posttraumatskog artritisa u levoj ruci i problema sa mišićem kičme.

Drugi teniser sveta koji je podigao trofej u Buenos Ajresu i Indijan Velsu ove godine, nastavlja pohod za prvoplasiranim Novakom Đokovićem, a  u narednoj rundi će igrati protiv zemljaka Roberta Bautista-Aguta.

Španac će početkom maja da proslavi 20. rođendan, a grčki teniser Stefanos Cicipas ga poput mnogih poredi sa zemljakom Nadalom.

- Što se Nadala tiče, definitivno mnogo nudi našem sportu. Kada je tu, njegovo prisustvo i energija mnogo znače na svakom turniru, način na koji se bori za svaki poen. Sada imamo nekog sličnog, a to je Alkaraz, zbog načina na koji se bori za svaku lopticu na terenu. Pa on praktično 'pokriva' ne teren nego pola planete, kad izađe da igra! Tako da ima mnogo sličnosti, verujem da Alkaraz može da bude 'sledeći Nadal' našeg sporta - rekao je Cicipas.