Autor: Informer.rs

19.04.2023.

19:49

Foto: Informer

Sport

NOVAK ZAGRMEO POSLE POBEDE! Tempiram formu za ROLAN GAROS! Prve nedelje na ŠLJACI je teško!

Posle mnogo problema Novak Đoković je uspeo da opravda ulogu favorita i savlada Luka Van Ašea sa 2:1 u drugom kolu Srpska opena. Najbolji teniser svih vremena nije najbolje otvorio meč, mučio se, ali je uz podršku navijača uspeo da preokrene i plasira se u četvrtfinale. 

Navijače najviše zabrinjava činjenica da je Novak odigrao još jedan meč ispod očekivanja na šljaci, ali ĐOković ističe da je to sve povezano sa tempiranjem forme za Rolan Garos. 

- Mogu da pričam u svoje ime, svaki igrač ima svoje preference kada su podloge u pitanju. Jesam odrastao na šljaci, najviše igrao na šljaci u svojim razvojnim godinama. Međutim, za moj stil igre mi to najmanje odgovara. Najviše volim travu i brzu podlogu u dvorani, a najmanje mi leži šljaka, posebno kada je ovako sporo. Imao sam ja i velikih pobeda na šljaci, osvojio sam dva puta Rolan Garos, da ne ispadne da se žalim. Upoređujući sa drugim podlogama moram da ulažem mnogo više napora da pronađem kvalitet. Nije uvek ljubav između mene i šljake, ali kroz karijeru se videlo da su mi uvodne nedelje na šljaci najizazovnije. Ne igram na željenom nivou koji dođe oko Rima i Rolan Garosa, a tako je i tempiram. Želim da najbolji budem u Parizu jer je to najviši cilj na ovoj podlozi - rekao je Đoković o šljaci. 

Atmosfera u Banjaluci je bila sjajna, imao je Novak veliku podršku navijača tokom čitavog meča, a na konferenciji je iskoristio priliku da se još jednom zahvali svima koji su došli da ga bodre. 

- Iscrpljiv meč i za mene i za protivnika, očekivano u uslovima u kakvima smo igrali. Morali smo da trošimo mnogo energije da bi pobedili. Na terenu sam rekao da sam pobedio zbog publike, to stvarno i mislim. U jednom momentu sam bio u nezavidnoj poziciji, gubio sam set, nisam igrao najbolje, bila mi je potrebna energija i porška. Navijači su to uspevali da urade kada god je bilo neophodno. Pun stadion, skoro tri sata smo igrali, hvala svima na strpljenju, bio je ovo poseban trenutak. Igrao sam pred svojim narodom, a ovakvu atmosferu želim da vidim i osetim makar još jednom na ovom turniru - podvukao je srpski teniser.