Autor: Informer.rs

21.04.2023.

12:36

Foto: Starsportphoto

Sport

NOVAKOVI NAVIJAČI U TRANSU! Najveće ludilo do sada! GORANEEE, HOĆEMO TITULU U PARIZU! (VIDEO)

Nole je dan ranije pobedio tinejdžera iz Francuske Luku van Aša sa 2:1, dok je popularni Duci juče deklasirao takođe Francuza Gregora Barera sa 6:3, 6:0. Momak iz Stare Pazove je tako omogućio narodu u Republici Srpskoj spektakl, ali je svestan da on i njegov protivnik, iako oboje Srbi, neće imati podjednaku podršku.

Navijači su pohrlili na teren da i na treningu vide Novaka Đokovića i uživaju u njegovim bravurama i pre meča sa Lajovićem.

Nole je po ko zna koji put dobio ovacije sa tribina, a gospođe iz publike su vikale: "Goraneee, uzmi titulu u Parizu" i dovele atmosferu do usijanja.

Đoković i Lajović se nisu sastali čak pet godina, od mastersa u Monte Karlu, kada je Novak glatko slavio. I sada je Nole favorit iako se namučio u drugom kolu, a čini se i da ga lakat muči pošto je u prvom setu nosio steznik. Demantovao je da ima problema i juče trenirao (pogledajte okvir) bez steznika.


Poznato je odranije da su srpski teniseri na turnirima nerazdvojni, a Lajović je upitan da li postoje šale i pretnje pred međusobne duele.

- Postoje, naravno. Mada, više nas "podbadaju" i šale se oni oko nas nego mi. Super se družimo, imamo i Vocap grupu, mada nam ne služi toliko za tenis. Više nam služi za padel, koji često igramo. I u njemu je najbolji Đoković, ali Marko - otkrio je Lajović.

Srbi dominiraju

U senci ovog duela proći će mečevi Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića, ali ih ne treba zaboraviti. Đere će se za polufinale boriti sa Slovakom Aleksom Molčanom, čiji je trener Marijan Vajda. Kecmanović je juče pobedio Abdulaha Šelbaja sa 6:4, 7:6, a protivnik danas će mu biti bolji iz sinoćnjeg meča Albot-Lehečka.