Autor: Informer.rs

05.05.2023.

17:28

Foto: REUTERS/Pascal Rossignol

Sport

OTERAO JE SVE KOJI SU MU MISLILI DOBRO! Austrijanac otkrio ŠOK DETALJE o Timu!

Već godinama je karijera Dominika Tima u slobodnom padu. Slavni Austrijanac mučio je muku sa povredama, a od kako se vratio tenisu nikako ne uspeva da uhvati ritam. Razloga za to je mnogo, ipak, nekadašnji Tomas Muster otkrio je pozadinu problema sa kojima se bori Dominik Tim. 

Tomas Muster, inače, bivši austrijski teniser i blizak prijatelj Dominika Tima analizirao je čitavu situaciju oko nekada trećeg reketa sveta. Nakon osvajanja US Opena 2020. godine, Tim je u krizi i daleko je od svetskog vrha, a trenutno je 93. na ATP listi. 

- To je bio zbir loših odluka koje su donete. Raskinuo je sa svima koji su mu mislili dobro. Nije bio spreman za mečeve. Od tada slušam o povratku, ali to je bilo pre više od dve godine - rekao je Tomas Muster. 

Informer

Austrijanac je ove sezone odigrao deset turnira, ali je daleko od dobrog skora budući da ima samo 7 pobeda uz 12 poraza. Najbolji rezultat ostvario je u Minhenu gde je eliminisan u četvrtfinalu od Tejlora Frica, dok je učešće na prvom grend slemu u Melburnu poražen već u prvom kolu od Andreja Rubljova sa 3:0. 

- Dominik je igrač kome je potrebno mnogo ponavljanja, naporan rad. To je tako: kada se vratiš, moraš da budeš dobar kao i pre, a onda još bolji. Na nekim turnirima je imao sreću da nije bilo linijskih sudija. Posle riterna moraš da napraviš korak napred. Ali to dolazi sa pobedama i samopouzdanjem - dodao je Austrijanac.