Autor: Informer.rs

05.05.2023.

18:46

Foto: epaimages

Sport

NOVAKOV TRON UGROŽEN! Alkaraz DIŠE ZA VRAT Đokoviću!

Nešto više od sat i po vremena igre bilo je potrebno Karlosu Alkarazu da savlada Bornu Ćorića i plasira se u finale Mastersa u Madridu. Španac će se u nedelju boriti za titulu u svojoj domovini, a eventualni trijumf nad boljim iz duela Karacev-Štruf mogao bi da ga dovede na korak od prvog mesta na ATP listi.

Novak Đoković ove sezone se nije takmičio u Madridu zbog povrede, a nešto slabije igre u poslednjih mesec dana mogle bi da ga koštaju i svetskog vrha. Alkaraz bi u slučaju titule u španskoj prestonici dodatno smanjio razliku, ali mu to ne bi bilo dovoljno da odmah preuzme tron. 

Informer

Naime, Novak će bez obzira na ishod finala bežati mladom Špancu ostati prvi, ali bi nakon Rima mogao da mu preda tron bez obzira na rezultat. Alkaraz prethodne godine nije učestvovao na turniru u glavnom gradu Italije pa će samim učešćem zaraditi dovoljno bodova da obiđe Đokovića. 

Srpski teniser bi trebao da bude spreman za Rim. Očekivalo se da Novak nastupa i u Madridu, ali je u poslednjem momentu morao da otkaže učešće zbog problema sa laktom koji ga je mučio u Monte Karli i na Srpska openu u Banjaluci. Vredi napomenuti da je Đoković apsolutni rekorder po broju nedelja na vrhu ATP liste te da mu je u ovoj fazi karijere glavni cilj osvajanje grend slemova. 

Krajem maja očekuje nas Rolan Garos, a ukoliko Đoković uspe da smeni Nadala u Parizu nema sumnje da će napraviti ogroman korak ka istorijskoj brojki i najviše grend slem titula ikada!