07.05.2023.

22:35

Foto: REUTERS/Amr Alfiky

Sport

NOVAK IZNENADA U TEL AVIVU! Niko ne zna zbog čega, ali pominje se ovo!

Srbin je dane provodio u Marbelji i spremao se za Masters u Rimu, na kojem će igrati već od srede. Međutim, umesto ka glavnom gradu Italije, on se juče zaputio ka Tel Avivu.

Sudeći prema dobro obaveštenim izraelskim medijima, u predgrađe ovog grada, Petah Tikvu, stigao je u pratnji oca Srđana i zaputili su se na sastanak sa doktorom Majklom Mirilšvilijem, predsednikom kompanije "Votergem", kojoj je osnovna delatnost prečišćavanje vode za piće.

Portal "Newsrnd" fotografisao je tenisera i dodao da makar na jedan dan život u Petah Tikvi i nije tako dosadan.

"Ako vam se učinilo da ste u prolazu na aerodromu videli Novaka Đokovića - nije vam se učinelo, zaista ste ga videli. Došao je u Petah Tikvu i da - najdosadniji grad na svetu je danas sve samo ne to. A sutra će se vratiti na staro. I ne pokušavajte da tražite Novaka, jer je već otišao" navodi pomenuti sajt.

Informer

Novak Đoković

Đoković je u oktobru prošle godine učestvovao na turniru u Tel Avivu, čiji je glavni sponzor bila kompanija "Votergem". 

On je u januaru počeo da sarađuje sa sličnom kompanijom iz Austrije, koja se zalaže da plastična ambalaža ne koristi pri pakovanju pića. 

- Biti profesionalni sportista nije samo talenat i trening, već i izbori koje donosite za svoje telo. Da bih to uradio, morao sam da steknem širok spektar znanja i da ih ugradim u svoj svakodnevni život. Zdrav način života uključuje unos dovoljno vode bez potrebe za kompromisom po životnu sredinu. Verujem da zajedničkim radom možemo dati pravi doprinos i eliminisati sve plastične flaše. Odlučio sam da preuzmem odgovornost za svoje odluke kao sportista, kao javna ličnost, ali takođe kao otac i da više ne podržava flaširana pića - rekao je tada Đoković.