Autor: Informer.rs

11.05.2023.

22:31

Foto: Tanjug/AP

Sport

PUK`O MADRIDSKI MASTERS! Sve skandal do skandala, a OVO JE ŠLAG NA TORTU! Španci, šta vam je?!

Idemo redom:

Prvi skandal dogodio se kada je javnost videla kakvu i koliku tortu je od organizatora dobio Karlos Alkaraz, a kolicnu Arina Sabalenka. Belorusinja je, podsetimo, takođe proslavila rođendan, ali je zbog značajno drugačijeg tretmana od mladog Španca izazvala priličnu nevericu u "belom sportu".

Zatim, favorizovanje Karlosa Alkaraza u finalu: pred borbu za trofej koju je vodio sa Janom Lenardom Štrufom, 20-godišnjaku su na nesportski način olakšali posao.

Ni tu nije kraj. Naprotiv, saopštenje koje su poslali javnosti je šlag na tortu...

- Iskreno se izvinjavamo svim igračima i navijačima koji su očekivali više od Madrid opena. To što nismo pružili priliku finalistima u ženskom dublu da se obrate javnosti po završetku meča je neprihvatljivo, i mi smo se direktno izvinili Viktoriji, Beatriz, Koko i Džesiki. Radimo i unutar naše organizacije, i zajedno sa VTA, na tome da se koriguju naši postojeći protokoli i posvećeni smo tome da se popravljamo u danima mkoji predstoje. Napravili smo grešku i ovo se više neće ponoviti", navodi se u saopštenju koje je potpisao Đerar Tsobanian, izvrši direktor madridskog teniskog turnira.