Autor: Informer.rs

12.05.2023.

18:00

Foto: Tanjug

Sport

ATOMSKI TENIS NA STARTU RIMA! Fenomenalni "gaučos", ali NOVAK JE JAČI! Kao finale, a ne početak Mastersa! (VIDEO)

Odličan meč na Foro Italiku, "gaučos" je odigrao možda i meč karije protiv prvog reketa sveta, a posebno se isprsio u prvom setu, u kojem je imao 3:0 u taj-brejku, ali je Nole ipak okrenuo i poveo u setovima...

Meč je počeo loše po osvajača šest titula u glavnom gradu Italije, jer je Ečeveri odmah na startu napravio brejk. Đoković je uzvratio kad je izjednačio na 3:3, a do kraja seta nije bilo više brejkova, iako je kod vođstva 5:4 Đoković imao dve brejk, samim tim i set lopte, ali ih nije iskoristio.

U taj-brejku je Argentinac bio na korak od velikog iznenađenja, poveo je 5:3, ali se Đoković izdigao kad je bilo najvažnije, vezao četiri poena i osvojio prvi set. Tokom prvog seta delovalo je da Đoković ima probleme sa stomakom, ali je uspeo da ih prevaziđe.

NOVAK ĐOKOVIĆ - TOMAS MARTIN EČEVERI 2:0 (7:6 /7:5/, 6:2)

U drugom igra mačke i miša, jer je Ečeveri bio slomljen. Đoković je stigao odmah do brejka, a zatim do još jednog kod vođstva 4:2, čime je i definitvno okončao snove Argentinca da može do iznenađenja.

Inače, prvi reket sveta je bio slobodan u prvom kolu, dok je Ečeveri na startu takmičenja savladao Francuza Luka van Aša 7:6 (9:7), 6:3.

Srpski as će se sastati u trećem kolu sa Bugarinom Georgijem Dimitrovim, koji je danas pobedio Stanislasa Vavrinku iz Švajcarske 6:4, 7:6.

TOK MEČA:

DRUGI SET

6:2 Odmah poen za prednost - 15:0. Prvi as Đokovića tek u ovim trenucima - 30:0. Tri meč lopte ima Novak. I - kraj! Novak osvaja i drugi set, pobeđuje Argentinca za plasman u treće kolo Rima, ali svaka čast i Ečeveriju, odigrao je možda i meč karijere. 

5:2 Novak u ovim trenucima dominira i potpuno lomi rivala. To je stari dobri Đoković! Sada je 0:30, pa smanjuje Ečeveri. Evo novog brejka, prvi reket sveta će servirati za pobedu.

3:2 - Kreće Novak poenom na servis Argentinca. Ovog puta ipak aut. Tomas izjednačuje, pa stiže do prednosti. Nova greška našeg asa, a onda protivnik osvaja gem.

3:1 - Strašna borba u četvrtom gemu ovog seta. Stiže Ečeverija do 15:30, Novak preokreće na 40:30. Ovo kao da je finale Rima, a ne 2. kola. Atomski tenis gledamo. Odličan drop šot Novaka novi gem za srpskog tenisera.

Informer

2:1 - Lako Argentinac osvaja ovaj gem i prekida Đokovićevu seriju.

2:0 - Nema šta slomio je Novak Argentinca. Đoković hita ka drugom gemu i potvrdi brejka. Smanjuje Ečeveri. Neverovatno šta je odbranio "gaučos" - 40:30. Zamalo da izjednači, odličan volej Noleta, a Ečeverija umalo da vrati loptu u teren, aut i potvrda brejka.

1:0 - Ečeveri ima prvi servis na početku drugog seta. Velika borba na startu ovog dela igre. Novak poveo, Ečeveri izjednačuje 30:30. Prva brejk lopta za Novaka i - brejk!  

PRVI SET

TAJ-BREJK 

7:5 - Prvi poen osvaja Argentinac. As za Ečeverija, 196 km na čas je "letela" lopta - 0:2. Nova greška Novaka, sjajno se brani rival, lopta ide u aut - 0:3. Odličan servis našeg tenisera 1:3. Novi poen za Đokovića, lopta ide van terena - 2:3. Tera srpski as protivnika na grešku. Novi aut - 3:3. Nije najbolje Srbin skratio volej, Tomas je stigao i poentirao. Prekinuta Noletova serija - 3:4. Aut, greši Nole - 3:5. Sad loptu u aut šalje "gaučos" - 4:5. Velika borba u taj brejku, odličan tenis gledamo. Nova duga razmena koju dobija Đoković - 5:5. To je taj ritern, tako jeeee! To čekamo! - 6:5. Evo prvog seta posle 70 minuta. Bravo Noleeeeee!

6:6 - Ekspresno "gaučos" stiže do 40:0. Smanjuje Nole. Teško je lobovati Ečeveriju. Gledaćemo taj-brejk u prvom setu

6:5 - Stiže Đoković do prednosti, odgovara Argentinac. Izjednačenje. Skratio servis Nole, to je donelo rezultat - 30:15. Dve gem lopte ima Novak. Ponovo vodi i dobija tabletu od članova svog tima. Da li Novak ima problema sa stomakom?

5:5 - Kao da je pod pritiskom sad Ečeveri, servira da ostane u setu. I evo greške, pa zatim drugi as - 15:15. Novak u odličnoj seriji, bekend paralelom stiže do dve set lope - 15:40. Vadi se "gaučos" - 30:40, pa sa još jednim dobrim serisom protivnik ostaje u setu. Aut, štetaaaa, prednost. Spasao je Argentinac dve set lopte. Izjednačenje. 

Informer

5:4 - Greši Đoković, koji ima 14 grešaka, a Ečeveri 9. Izjednačenje. Smeč, za "rupu u terenu" - 15:15. Sluša forhend, a super je i slajs. Novi viner - 30:15. Greši Nole, ali i uzvraća - 40:30. Tooo, prava raketa - novi gem, novo vođstvo.

4:4 - Kreće Ečeveri poenom svoj servis. Odličan je rival u defanzivi odlično se brani od Noletovih brutalnih udaraca, pa onda uzvrati - 30:0. Istrčava Srbin na mrežu, koja mu pomaže - 30:15. E ovaj drop-šot je bio kratak - 40:15. Gem za protivnika.

4:3 - Nastavlja Nole tamo gde je stao u prošlom gemu. Za tren oka je 40:0. Ide lopta u aut, nema veze Novače, idemo dalje - 40:15. I tera on dalje. Gem! Novak Đoković vodi konačno u prvom setu.

3:3 - Ečeverija forsira prvi servis danas. Već je 15:0. Još jedan Novakov moćni forhend 15:15. Ne da se "gaučos" - 30:15. Dve gem lopte ima protivnik. Greška. Novak smanjuje. Kakav slajs, strašan slajs! Na liniju! Bravo, Noleeee!!! Đus. Mešutim, Ečeverijina bomba i prvi as. Izmučio je Đoković Đoković rivala u dugačkoj razmeni, Nole u jednom trenutku "počistio" liniju, a onda je Argentinac pogodio mrežu. Odličan prvi servis. Prednost Argentinac. U ovoj razmeni čak 19 udaraca, na kraju naš as izlazi kao pobednik. Novi đus. Dupla servis greška, brejk lopta. Aut! Evo brejka! Uzvraća Đoković udarac. 

I trener Rome Žoze Murinjo je na tribinama. 

2:3 - Sreća za Novaka na mreži 15:0. Novi poen - 30:0. Evo sada Ečeveri greši u seriji konačno. Tri gem lopte ima naš as. Odličan servis volej, Đoković smanjuje prednost rivala.

1:3 - Na servisu "gaučos". Sjajan drop-šot Noleta - 0:15. Štetaaa, napao je Ečeverijin servis Đoković, lopta ide u aut - 15:15. Oštra paralela - novi aut - 30:15. Srpski teniser greši, a njegove greške koristi Argentinac i osvaja i treći gem. 

1:2 - Divan forhend Novaka - 15:0. Dva vinera za 30:0. Odličan forhend, pa bekend smeč - 40:0. Protivnik smanjuje, ali u jednoj dužoj razmeni Nole topovskim udarcem završava gem. To je onaj pravi Nole, ulazi srpski as u ritam.

Informer

0:2 - Odgovara Đoković - 0:15. Izjednačenje 15:15. Jedna duža razmena pripala je Noletu - 15:30. Greš srpski teniser, lopta ide van terena - 30:30. Sad Ečeveri ima gem loptu, koju Novak poništava. Izjednačenje. Evo brejk lopte za našeg igrača, morao je da se ispruži da bi uhvatio volej koji je završio u terenu. Odličan servis Argentinca, pa viner - novo izjednačenje. Prednost Argentinac. Novi odličan servis, Ečeveri potvrđuje brejk. 

0:1 - Meč počinje Novakovim servisom. Šalje Đoković loptu u mrežu, a zatim brutalan servis 15:15. Odličan forhend "gaučosa" - 15:30. Posle forhenda tiop bekend, dve brejk lopte za rivala - 15:40. Sada Nole uzvraća odličnim forhendom - 30:40. Šalje srpski as lopticu u aut - brejk već na startu. Neočekivano.

UŽIVO:

18.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog uživo meča Đoković - Ečeverija na portalu Informer.rs.