16.05.2023.

10:29

Foto: Starsportphoto

Sport

NOVAK SE VRAĆA NA SVETU SRPSKU ZEMLJU! Krstiću sina i ćerku na Kosovu i Metohiji!

Srpski teniser ove nedelje učestvuje na mastersu u Rimu, pa je novinar čuvenog italijanskog dnevnog lista "Korijere delo sport" iskoristio priliku da slavnom Noletu postavi pitanja koje do sada niko nije.


S obzirom na to da prvi reket sveta priča tečno italijanski, govorio je na brojne teme i prvi put otkrio da će sina Stefana (8) i ćerku Taru (5) krstiti na Kosovu i Metohiji!


- Želim da se vratim na Kosovo sa suprugom Jelenom i da tamo krstimo našu decu Stefana i Taru. Znam da je tema po pitanju Kosova mnogo osetljiva, da je sukob i dalje tu. Ne mislim na oružje, već postoji napetost. Ne želim da se bavim politikom, ali za svakog Srbina Kosovo je srce, centar naše kulture, našeg identiteta, tradicije i vere - ispričao je Nole.

Informer

Noletov otac rođen je u Kosovskoj Mitrovici


Srđan Đoković, Novakov otac, rođen je u Kosovskoj Mitrovici. Njegov otac Vladimir radio je u Zvečanu u rudniku Trepča. Novak je više puta pričao da je zbog toga jako vezan za Kosovo i Metohiju.


- Mnogo ljudi iz moje familije potiče sa KiM, ovde mi se rodio otac, kao i stric i tetka. Jako sam vezan za ove krajeve - rekao je Novak prilikom posete Kosovu i Metohiji 2008. godine.


Njegova supruga Jelena je južnu srpsku pokrajinu posetila pre dve godine sa Fondacijom Novak Đoković.