18.05.2023.

16:11

Foto: APfoto

Sport

NADAL OTKRIO KADA IDE U PENZIJU! Španac prvo rekao kada se vraća na teren, A ZATIM JE ZABRINUO SVE FANOVE!

"Bik sa Majorke" je izjavio da sigurno po prvi put u karijeri propušta Rolan Garos, a takođe neće igrati ni na Vimldonu, a verovatno ni na US Openu.

Nadal je tom prilikom rekao da očekuje da bi njegov povratak mogao da se za Dejvis kup koji će se održati pred kraj sezone.

- Nemam nameru da igram narednih meseci. Poslednjih godina imao sam dobre rezultate, ali nisam bio na svom nivou, pobede su maskirale sve probleme. U ovom momentu nisam sposoban da se takmičim na nivou koji mi je potreban. Pokušaću da regenerišem svoje telo, neću da govorim o datumu povratka. Kada budem spreman, vratiću se. Možda bi Dejvis kup krajem godine bude cilj. Oporavak od povrede nije išao u smeru u kom smo planirali - izjavio je on.

Nakon toga španski teniser je otkrio da je sledeća godina poslednja za njega na ATP turu.

- Ako nastavim da igram sada, neću biti u stanju da se takmičim naredne godine. Namera mi je da sledeća sezona bude moja poslednja i zbog toga želim da budem u prilici da igram turnire koji su me obeležili kako bi se na pravi način oprostio od istih -istakao je Nadal.

Nadal je poslednje učešće ove godine imao na Australijan Openu gde je ispao u drugom kolu, a od tada ga muče problemi s povredom.