Autor: Informer.rs

21.05.2023.

13:25

Foto: reuters

Sport

ŠPANAC UNIŠTIO NOVAKU ROĐENDAN! Nole SUTRA predaje krunu!

Najbolji srpski teniser na 36. rođendan moraće ponovo da prepusti presto mladom španskom asu, a na čelo će se ponovo vratiti Karlos Alkaraz.

Iako je naslednik Rafaela Nadala (kako ga mnogi zovu) učešće na mastersu u Rimu završio veoma rano, njemu je i pojavljivanje na terenu u prestonici Italije i jedna pobeda, donella 45 poena, što mu je bilo dovoljno da pretekne Đokovića.

Informer

Novak i Karlos - bivši i sadašnji broj 1

Dakle, Španac če od ponedeljka imati 6.815 bodova, dok će Novak imati 5.955, s obzirom da je ispao u četvrtfinalu i da nije odbranio titulu osvojenu prošle sezone, pa će u odnosu na poslednju listu izgubiti ukupno 820 bodova.

Interesantno, nedelju dana pre Rolan Garosa može da se dogoditi da naš as još nazaduje. To zavisi od ishoda finalnog meča u Rimu koji od 15 časova igraju danski i ruski teniser, Holger Rune i Danil Medvedev.

Ukoliko Rus osvoji titulu u Italiji i on će preteći Novaka i naći se na drugom mestu liste sa 6.330 bodova. Nema sumnje da će Nole i njegovi navijači sada navijati za Runea, koji je pobedio u četvrtfinalu našeg tenisera.

Danca svakako očekuje skok na šesto mesto ATP liste, a nakon finala će se znati da li će imati 4.375 ili 4.775 bodova u ponedeljak.