Autor: Informer.rs

22.05.2023.

10:53

Foto: EPAIMAGES

Sport

MEDVEDEV OSVOJIO TITULU, PA ODMAH O NOVAKU! Dok god Đoković igra, ne mogu da budem favorit

Ruski teniser u nedelju je savladao Norvežanina Holgera Runea u finalu mastersa u Rimu 7:5, 7:5, a od danas je drugi reket sveta, pošto je na ATP listi preskočio Đokovića i poslao ga na treću poziciju. To znači da će naš as biti tek treći nosilac na žrebu pred grend slem u Parizu, Medvedev će biti broj dva, a prvi nosilac biće Španac Karlos Alkaraz.

- Da li sam sad u prednosti jer se ne sastajem sa brojem jedan do eventualnog finala? Ne, jer broj jedan nije Đoković. U prednosti sam samo kad njega izbegnem. Šalim se, kad malo bolje razmislim nisam u tako lošoj poziciji. Da sam treći nosilac onda bih u polufinalu sigurno igrao protiv Alakraza ili Đokovića. Ovako, Karlosa sam izbegao do eventualnog finala, a šanse da se sretnem s Novakom su 50 odsto. Znači, nije tako loše - nasmejao se Medvedev.

Medvedev je postao prvi Rus koji je osvojio masters u Rimu.

- To je sjajno, jer mislim da je Kafeljnikov bio zaista jak na šljaci. Osvojio je Rolan Garos jedne godine u singlu i dublu. Inače, kada sam počeo da treniram na šljaci, prvih dana sam mrzeo svoj život. Bio sam kod kuće, loše raspoložen. Zato sam sad veoma srećan, mada moram da priznam da su grend slem titule ipak veće. Međutim, kada sam video svoj žreb za Rim, a čini mi se da sam bio u kolima sa suprugom, ovde u Rimu ili sam bio još u Madridu, ne sećam se tačno, rekao sam: "OK, ovo je najteži žreb u mojoj karijeri" - rekao je Medvedev.

Rolan Garos počinje 28. maja i trajaće do 11. juna.