Autor: Informer.rs

25.05.2023.

11:27

Foto: AP/EPA

Sport

DŽIMIJA KONORSA SU UPITALI ZA NOVAKA! A, onda je Amerikanac počeo da VIČE I PSUJE!

Konors smatra da žreb neće igrati važnu ulogu, već da samo od Novaka zavisi hoće li uspeti da obori rekord i prestigne Rafaela Nadala, ali je o srpskom asu pričao više nego temperamentno.

- Ko je favorit na Rolan Garosu?!  Hoću da kažem ovo, tip je (Novak Đoković) jedan je*eno veliki teniser! On se ne plaši da izađe i igra svoju igru. Bez obzira da li će pobediti ili izgubiti, on ostaje svoj. Ne plaši se da sve stavi na kocku. Zna da su svi pogledi uprti u njega, sad još više nego pre - rekao je Konors aludirajući upravo na činjenicu da se od Novaka očekuje da stigne do trofeja u odsustvu povređenog Rafaela Nadala.

Bukmejkeri širom sveta vide Karlosa Alkaraza kao prvog favorita za osvajanje Rolan Garosa  kvota na Španca se kreće od 2,4 do 2,5. Odmah ga sledi Novak sa kvotomod 3,1 do 3,3, a onda sledi Holger Rune na čiji trijumf je koeficijent od osam do 11. Zanimljivo je da se drugi reket sveta Danil Medvedev kotira tek na četvrtom mestu...

Konors, međutim, smatra da je greška potcenici Đokovića u bilo kom trenutku.

- Novak se ne plaši svih ovih mladih momaka, koji su imali prilično dobre turnire. Ali on se toga ne plaši. On igra svoju igru i ne plaši se da menja taktiku, udarce, kretnju... On se ne plaši da udari loptu ranije, ne plaši se razmene od 20 udaraca da bi osvojio poen. On se ne plaši da smisli originalan, novi način da pobedi. I, znate, meni se sviđa to da vidim - poručio je Konors.