Autor: Informer.rs

26.05.2023.

20:59 >> 21:00

Foto: Reuters

Sport

DOBILI PROTIVNIKE NA STARTU ROLAN GAROSA! Lak posao za Alkaraza i Medvedeva

Mlada zvezda Karlos Alkaraz (20) igraće na startu Rolan Garosa protiv kvalifikanta Flavija Kobolija iz Italije, dok će Danil Medvedev (27) odmeriti snage protiv Tijaga Sejbota Vajlda iz Brazila, koji je takođe kroz kvalifikacije stigao do glavnog žreba.

Informer

Karlos Alkaraz je prvi favorit za titulu u Parizu

Prvi i drugi nosioci predstojećeg grend slema na šljaci (od 28. maja do 11. juna) trebali bi bez problema da se plasiraju u narednu rundu i tako opravdaju uloge favorita. Španac je trenutno vodeći na ATP listi i od strane kladionica označen je kao prvi kandidat za osvajanje trofeja u Parizu (kvota 2,5).

Najveći uspeh Alkaraza na Otvorenom prvenstvu Francuske dosad je bio plasman u četvrtfinale prošle sezone. Ukoliko po planu preskoči Kobolija, čekaće boljeg iz meča Kristofer O'Konel - Taro Danijel. Naredni rivali na putu do završnice su mu Denis Šapovalov, Lorenco Museti ili Kamerun Nori, dok bi u četvrtfinalu mogao na Stefanosa Cicipasa, a u polufinalu na našeg Novaka Đokovića.

Informer

Medvedev je u Parizu najdalje stigao do četvrtfinala

Kada je reč o Medvedevu, on je postavljen za drugog nosioca u Parizu i nalazi se u suprotnom delu kostura, zajedno sa Kasperom Rudom, Holgerom Runeom i Janikom Sinerom. Ruski as je najbolji rezultat na Rolan Garosu ostvario 2021. godine, pošto je tada ušao među osam najboljih.

Takmičenje u francuskoj prestonici startuje u nedelju, a branilac titule Rafael Nadal neće učestvovati zbog povrede.