Autor: Informer.rs

29.05.2023.

07:00

Foto: AP/Photo

Sport

IZAZIVA NOLETA! Srbin sa Menhetna trenirao u Beogradu, priča srpski, ali predstavlja Ameriku!

Trenutno 114. teniser sveta predstavlja Sjedinjene Američke Države, iako su mu oba roditelji Srbi.

Otac Milan i majka Milanka su Srbi, ali je on rođen i odrastao je u Njujorku. Otac je u Ameriku otišao da bi studirao na Univerzitetu u Kaliforniji, a kasnije se preselio na Menhetn zbog posla. Majka je iz Travnika (BiH), a roditelji su mu se upoznali jer su oboje igrali profesionalno stoni tenis.


Kova, kako ga Amerikanci zovu, trenirao je ni manje ni više nego u Central parku, potom se odselio na Floridu, a ranije je posećivao Srbiju, tačnije Beograd, gde je dolazio kod dede i naučio je srpski.


- I dalje imamo stan u Beogradu, ali sada tamo nema nikoga jer je deka preminuo. Prvi put sam stao na crvenu šljaku baš u Beogradu, trenirao sam na terenima Partizana i Crvene zvezde sa desetak godina. Ove godine sam želeo da igram i Srpska open, ali sam malo povredio kuk - ispričao je trenutno 114. teniser sveta za Sport klub.

Zanimljivo je da je Kovačević imao sedam godina kada je gledao meč Novaka i Gaela Monfisa u 1. kolu Ju-Es opena 2005. godine. Noleta smatra za najboljeg svih vremena.

- Gledati ga kako raste bilo je neverovatno. On je najbolji igrač koji je ikada igrao. Srećan sam što mogu da igram protiv Novaka na ovakvoj sceni. Biće super-kul - kaže Kovačević za sajt ATP-a.

On se tada i fotografisao sa Novakom, a Aleksandrova majka Milanka ispričlala je kako je do toga došlo.

- Mi smo bili među retkima koji smo navijali za Noleta, zato nas je primetio. Čekali smo ga da mu čestitamo, on se setio i slikao sa Aleksom - ispričala je Milanka.