Autor: Informer.rs

29.05.2023.

10:42

Foto:

Sport

NOVAK MI I DAN DANAS FINANSIJSKI POMAŽE! Mladi srpski as otkrio detalje vezane za Đokovića!

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Novak Đoković, počinje danas (14:00) učešće na Rolan Garosu na kome napada treći trofej i ukupno 23. grend slem.

Ipak, treba pomenuti i novu nadu srpskog tenisa Hamada Međedovića koji polako, ali sigurno skreće pažnju na sebe gde god da se pojavi. Mladi perspektivni teniser iz Novog Pazara prošao je kvalifikacije i prvi put će zaigrati na Rolan Garosu protiv Markosa Đirona.

Informer

 

Uparvo mu je Novak Đoković mnogo pomogao u karijeri i dao neprocenjive savete još od kada ga je upoznao pre desetak godina.

- To je bilo očevo iznenađenje na moj deveti ili deseti rođendan. Sećam se da sam trenirao i tata mi je prišao i rekao 'dođi, idemo negde'. Otišli smo zajedno sam mojim trenerom i video sam da idemo u trening centar. Do poslednjeg trenutka nisam verovao da ću ga upoznati. Sećam se da smo ga čekali i da se odjednom pojavio. Bio sam u šoku kada sam ugledao idola Novaka", rekao je Hamad u intervjuu za sajt ATP i dodao da od kada je počeo da trenira tenis - uvek ugledao na Noleta i da je za njega večita inspiracija i dan-danas.

Informer

 

Imao je samo 16 godina kada je prvi put trenirao sa Đokovićem, koji se odmah oduševio i  pokazao interesovanje za njegovu igru i želeo je da investira u njega kako bi postao bolji igrač. Nije Hamad krio da mu je pomogao Nole i finansijski i zbog toga je Međedović i te kako zahvalan.

- Od Nolvaka može mnogo da se nauči i na terenu i van njega. Uživam da gledam kako je disciplinovan, sve što radi - radi za tenis, čak i kada ne trenira. To mi je rekao više puta. Rekao mi je da tenis mora da se živi čak i kada nisi na terenu, da moraš da radiš sve za svoju igru. Kada spavaš, kada jedeš, kada bilo kuda ideš - moraš konstantno da razmišljaš o tome šta će te učiniti boljim nego što jesi! Tako da, vidite da Novak radi - i kada ne radi. To je najbolja stvar koju vidim kod njega, stalno je u tenisu.

Informer

 

Pre pola godine Hamad Međedović je počeo saradnju i sa Viktorom Troickim koji mu deli savete, ali ne zaboravlja koliko je Đoković bio značajan za karijeru: 

- Pomaže mi finansijski, daje mi njegove terene, trenere, šta god mi treba za karijeru. Mnogo mi je pomogao, pokrio je sve što treba profesionalnom teniseru, plaćao je za to i još mi plaća neke stvari - ne krije Međedović.