Autor: Informer.rs

29.05.2023.

22:01 >> 22:14

Foto: Reuters

Sport

ENGLEZI UDARILI NA NOVAKA ZBOG KOSOVA! On je NACIONALISTA, stalno PRELAZI GRANICU...

Šta god da Novak Đoković uradi, zapadnjačkim medijima neće odgovarati. Postalo je to jasno odavno, ali nakon današnjeg dana na Rolan Garosu, dileme više nema. Srpski teniser je nakon pobede nad Aleksandrom Kovačevićem poslao poruku mira i podrške našem stanovništvu na Kosovu i Metohiji što se medijima na zapadu nije dopalo. 

Primera radi, novinar "MailOnile Sporta", Luiz Stil, u video obraćanju čitaocima i gledaocima pomenutog portala malo je govorio na tenisu, ali je iskoristio priliku da žestoko kritikuje Novaka Đokovića zbog poruke na kameri. 

- Novak je uspešno savladao Aleksandra Kovačevića u tri seta, a onda je na kameri poslao nacionalističku poruku "Kosovo je srce Srbije", nakon toga je na konferenciji rekao da ga nije briga da li će ga kazniti, odnosno, da bi to uradio ponovo. On je već prelazio granice kada je pričao o vakcinama, ali i mnogim drugim temama - rekao je Luiz Stil, novinar "MailOnline Sporta" iz Pariza. 

Ipak, da im ništa od toga ne pomaže jasno je u komentarima pomenutog snimka. Naime, gotovo svi navijači stali su u odbranu Novaku Đokoviću budući da se radi o poruci mira, a ne nacionalizmu, kako je Stil preneo. 

- Dakle, svima je dozvoljeno da pričaju o politici, fudbaleri, vozači, baš svi... Samo Novaku nije? Čoveče, pokušaj ti da ostaviš svoju "kolevku" - napisao je jedan od korisnika Tvitera.