Autor: Informer.rs

30.05.2023.

12:11

Foto: Reuters/printscreen

Sport

NOVAK MU JE TRN U OKU, AMERIKANAC SE JAVIO ZBOG KOSOVA! Dežurni pljuvač našeg tenisera razbesneo navijače!

Danima se besramno sprovodi nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji, a najbolji srpski teniser nije ćutao. Posle pobede protiv Aleksandra Kovačevića na kameri na kojoj  teniseri ostave samo svoj potpis, napisao je "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju“.

Odjeknula je poruka širom sveta, hejtri i zapadni mediji ga kritikuju, ali je naravno dobio nepodeljenu podršku Srba i naših sportskih legendi. Očekivali su mrzitelji da će Francuzi kazniti Novaka, ali od toga neće biti ništa. Morao je da se oglasi i Amerikanac, večiti kritičar našeg asa Ben Rotenberg.

"Đoković je napisao "Kosovo je srce Sebije" Stop nasilju" na kameri posle pobede na Rolan Garosu nakon što se se tenzije u regionu rasplamsale", napisao je Ben uz fotografiju Novakove poruke posle pobede protiv Aleksandra Kovačevića.

Potom je objasnio kako se Novak nije dugo oglašavao po pitanju Kosova.

"Novak je 2008. godine posle prve veće pobede snimito poruku za mitig Kosovo je Srbija u Beogradu", podsetio je Amerikanac i izazavo bes Novakovih navijača.

"Kosovo je Srbija i to je kraj, svidelo se to nekome ili ne. Drugo, nasilje treba da prestane što pre. To je  isto kao kada Ukrajinci  traže mir, i svi su za to, zašto se i sada ne bismo složili", poruka je jednOg navijača trećeg tenisera sveta na društvenim mrežama. "Novak ima pravo da izrazi svoje mišljenje, o temi ne znam mnogo i neću da komentarišem", "Plači, Kosovo je Srbija"

Novak se oglasio pred miting u znak protesta zbog proglašenja nezavisnosti lažne države Kosovo.

- Želim svima da se zahvalim koji su danas došli da podrže miting  i pošalju sliku svetu da nismo mali, da smo složni i spremni da odbranimo ono što je naše. Žao mi je što fizički nisam danas sa vama ali moja familija i ja smo srcem uvek uz Kosovo. Mnogo mi teško pada cela situacija, jer svi znamo da se istorija srpskog naroda pisala na Kosovu. Kosovo je Srbija i tako treba zauvek da ostane - rekao je tada Nole.

Novak je nedavno Italijanskim medijima rekao da želi decu da krsti na Kosovu pa se našao na udaru Šiptara. Rotenber je ističe kako je Novak ponovo počeo da priča o Kosovu pošto su se tenzije rasplamsale ove godine, kao i da mu je ministar sporta lažne države Hajrula Čeku poručio da ne može da uđe na Kosovo jer nije vakcinisan.