Autor: Informer.rs

30.05.2023.

22:12

Foto: reuters

Sport

SA NOVAKOM NEMA ŠALE! Đoković oduševio LEGENDU na startu Rolan Garosa

Daleko je Novak Đoković bio od prave forme na šljaci uoči Rolan Garosa, ali ako se po jutru dan poznaje srpski as uspeo da se maksimalno spreman dođe u Pariz. Najbolji teniser svih vremena bez problema savladao je Aleksandra Kovačevića u prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske sa 3:0 čime je oduševio Tima Henmana. 

Nekadašnji britanski teniser, a danas stručni konsultant Eurosporta govorio je o igri Novaka Đokovića na startu Rolan Garosa. 

- Ovo je još jedan primer kako on ighra tenis pod svojim uislovima. U Australiji je imao kratke razmene jer nije želeo previše da trči zbog te povrede tadnje lože. Kada ga vidite u ovoj vrsti forme, uvek je tačno na lopti i precizan je sa osnovne linije. Na servisu je konstantan. Ovo je samo jedan meč i Novak je jedan od najvećih šampiona svih vremena, ali ovo je bio vrlo dobar start. Nema sa njim šale - rekao je Henman. 

Informer

Aleksandar Kovačević u trećem setu uspeo je da pruži nešto žešći otpor Novaku, ali ništa više od toga budući da je srpski teniser u taj-brejku "počistio" golobradog Amerikanca. 

- U trećem setu je bilo nekih nezgodnih momenata, ali mislim da neće biti previše razočaran zbog toga. Morate da se nosite sa tim trenucima nervoze. Dobiti meč u tzri seta, u njegovoj glavi to je jedan meč precrtan, ostaje još šest - dodao je Henman. 

Novak Đoković u drugom kolu Rolan Garosa igra protiv Martona Fučoviča iz Mađarske, a taj duel na programu je u večernjem turniru u sredu.