Autor: Informer.rs

01.06.2023.

20:09

Foto: reuters

Sport

GODINE REKLE SVOJE... Monfis se PREDAO zbog POVREDE i završio Rolan Garos

Nije nam četvrtak na Rolan Garosu doneo mnogo uzbuđenja, a da stvar bude gora - duel koji su svi čekali između Gaela Monfisa i Holgera Runea otkazan je. Francuski teniser doživeo je povredu ručnog zgloba u prvom kolu protiv Sebastijana Baesa zbog čega je morao da se povuče sa turnira. 

- Fizički sam dobro. Ovog jutra sam se osetio dobro, probudio sam se prilično okej. Imam problem sa zglobom koji ne mogu da rešim. Doktor je rekao da nije dobro da se igra sa takvom povredom. U utorak je bilo rizično i onda sam rekao da moram da stanem - rekao je Monfis. 

Francuz je u 37. godini savladao Baesa posle velikog preokreta, meč je trajao bezmalo četiri sata, igralo se pet setova, pa je telo popustilo. Iako je doživeo povredu, Monfis baš ovaj duel prvog kola vidi kao jedan od svojih najboljih na Rolan Garosu. 

- Jedan od dva najbolja ovde. Ovaj je imao dodatni začin u odnosu na 2015. i meč sa Kuevasom. Stariji sam i imao sam još manje šansi da dobijem. Jedan od najboljih mečeva ovde - podvukao je Francuz. 

Gael Monfis trenutno je 394. teniser sveta budući da je veliki deo prošle sezone propustio zbog povreda. Budući da u septembru ove godine puni 37. godina, moguće je da mu je ovogodišnji Rolan Garos bio i poslednji u karijeri.