02.06.2023.

19:58

Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Sport

NE ZNAM ŠTA JE U NJIHOVIM GLAVAMA! Novak oštro odgovorio nepristojnoj publici, A ZATIM POMENUO STEFANA I TARU!

Došao je Đoković do pobede koja koga je odvela u osminu finala Rolan Garosa, ipak nije mu bilo lako, Španac je igrao fantastično, a publika je sve vreme bila protiv Srbina.

- Gore-dole. Nekad je dobro, nekad nije. Svestan sam da ljudi vole da autsajder pobedi. Žele dramu. To je u redu. Protiv sam toga kada ne poštuju igrače. Kada krenu da zvižde iz čista mira. Promašim smeč, zvižde, napravim duplu grešku, zvižde. Ne znam šta je u njihovim glavama u tom trenutku. Većina publike nije takva. Došli su da uživaju. Voleo bih da većina bude na mojoj strani, ponekad to nije oguće. Kada me neko provocira, poznat sam da na nepravdu reaguje. Danas sam reagovao sarkastično. Ne razumem, šta... Moraš da prihvatiš, to je deo sporta. Poštuje svakoga, ali pojedinci se ističu reakcijama i to je to - rekao je Novak.

Novak je potom upitan da li mu neka misao koja nije vezana za tenis prolazi kroz glavu za vreme meča.

- Sad me ne služi pamćenje. Ono što je danas bilo. Nisam imao neke misli koje nisu vezane... A ne, imao sam na početku. Danas mi deca dolaze. Pomislio sam na njih kada mi je bilo baš teško. Bio sam trom i iscrpljen i u tim trenucima su mi se oni pojavili. Sad sleću iz Beograda, biće koji dan... Dobio sam podstrek kada sam pomislio na njih -  dodao je on.