Autor: Informer.rs

03.06.2023.

22:00

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Sport

PORAZ KOJI SLAMA SRCA! Olga Danilović posle velike drame i povrede poražena od sedme igračice sveta! (FOTO/VIDEO)

Olga je odigrala verovatno svoj najbolji meč u karijeri, dala je poslednji atom snage protiv sedme igračice sveta, ali nažalost nije uspela da dođe do velike senzacije, iako je u jednom trenutku delovalo da će uspeti. Na kraju, posle tri sata borbe, ipak poraz u tri setova.

Olga je odigrala zrelo, kvalitetno i vrlo borbeno, žestoko se suprotstavila favorizovanoj rivalki, ali na kraju nije imala snage da dođe do najveće pobede u dosadašnjoj karijeri.

Informer

 

Od samog starta meča bilo je jasno da će ovo biti izjednačena borba, iako pre početka maltene niko nije verovao u to. Kako je prvi set odmicao, tako je Srpkinja bila sve sigurnija, pa je u osmom gemu napravila brejk i krenula ka osvajanju prvog dela igre. Vratila je Tunižanka istom merom, ali Olga je još jednim brejkom potvrdila vođstvo u setovima i najavila veliko iznenađenje.

Bilo je jasno da će Žabur krenuti na sve ili ništa u drugom setu. Do brejka je došla u četvrtom gemu, Olga je vratila u osmom, da bi Tunižanka u narednom već potvrdila izjednačenje u setovima.

Informer

 

U trećem delu igre, igra srpske teniserke se raspala. Izgubila je servis u trećem, pa u petom gemu i tada je bilo jasno da neće moći da dođe do senzacije. Publika je u većem delu susreta bila uz Žabur, ali Olga se nije predavala do samog kraja. Uspela je da vrati jedan brejk, međutim, već je bilo kasno da se potpuno vrati u meč i ponovo preokrene, pošto je rivalka još jednom oduzela servis. Pred kraj je nezgodno izvrnula skočni zglob, na ivici suza je zatražila medicinski tajm-aut, što joj je dodatno otežalo put ka senzaciji.

Utisak je da je Olga bila bolja tokom većeg dela susreta i baš zbog toga ostaje žal što nije uspela da eliminiše sedmu igračicu na VTA listi. Ponovo je imala ogromnu podršku od svog izabranika, slovenačkog golmana Jana Oblaka, kojeg je kamera u više navrata tokom susreta hvatala u kadru.