Autor: Informer.rs

04.06.2023.

08:51

Foto: printscreen

Sport

LEGENDARNI AMERIKANAC NAPENALIO NAVIJAČE ZBOG ĐOKOVIĆA: Šalite se? Da mu zvižde? Razumem Novakovu reakciju

Navijači baš i nisu bili od velike pomoći Novaku Đokoviću u meču trećeg kola Rolan Garosa protiv Španca Alehandra Davidoviča Fokine koji je naš as dobio sa 7:6, 7:6, 6:2.

Publika je izviždala našeg tenisera nakon što je dobio drugi set, kao i zbog odluke da uzme medicinski tajm-aut. Mekinto je bio ljut na navijače jer ne pošutuju jednog od najboljih tenisera u istoriji.

Informer

 

- Zašto zvižde? Svi to rade, uzimaju tajm-aut. Potpuno je legalno. Imate pravo na to. Gde je Davidovič Fokina? On je otišao u toalet - rekao je Mekinro.

Mekinro podseća da se naš teniser tokom većeg dela karijere borio protiv hejtera. Srbin se u Parizu posle jedne reakcije navijača okrenuo prema tribinama i uputio žestoke psovke.

- Potpuno razumem Novakovu reakciju. Šalite se? Da mu zvižde zbog toga? Pa drugi teniser nije čak ni na terenu. Hajde da budemo realni. To je ono protiv čega se Đoković borio celu karijeru. To ga je inspirisalo i guralo. Ispostavilo se da mu je to i pomoglo, na neki čudan način. Kao sportista, ako biste imali izbor između ljubavi i poštovanja, voleli biste da imate oboje. Opet, radije biste da imate poštovanje - dodao je Amerikanac.

Informer

Novak Đoković

I Novak je posle meča pričao o navijačima.

- Napravim duplu grešku, zvižde, promašim smeč, zvižde. Postoje neki ljudi za koje ne znam šta je u njihovim glavama u tom trenutku. Većina publike nije takva, došla je da uživa u meču, da podržava igrača koga su izabrali, i to poštujem. Ali, kad neko pređe granicu poštovanja, kad te neko provocira ili izaziva, poznat sam po tome da reagujem na nepravdu. To je bio slučaj danas. Malo sarkastično sam reagovao – objasnio je svoje reakcije na terenu.