Autor: Informer.rs

07.06.2023.

23:18

Foto: Tanjug/AP

Sport

RUD SLAVIO U SKANDINAVSKOM DERBIJU! Rune sanjao TITULU pa ispao već u ČETVRTFINALU

Naizged, jedini duel u četvrtfinalu u kom nije bilo izrazitog favorita igrao se večeras na "Šatrijeu". Holger Rune ukrstio je koplja sa prošlogodišnjim finalistom - Kasperom Rudom u nameri da mu ove sezone put u Parizu prekine dva koraka ranije. Igrao je Danac sjajno u poslednje vreme, ali je norveški teniser, deluje - na iskustvo, uspeo da savlada 19-godišnjeg Runea i plasira se u polufinale Rolan Garosa - 3:1 (6:1, 6:2, 3:6, 6:3). 

Mučio se Rune i u četvrtom kolu protiv Fransiska Serundola, ali je uspeo da "preživi". Ovoga puta mu to nije pošlo za rukom budući da je Kasper Rud odigrao najbolji meć na turniru, i izuzev trećeg seta, bio veoma dominantan protiv golobradog Danca. 

Rud je već u prvom setu napravio dva brejka i najavio pohod ka novom polufinalu u Rolan Garosu. Nikako nije uspevao Rune da se "probudi" pa je Norvežanin i u drugom setu došao do nova dva brejka i praktično rešio pitanje pobednika.

Informer

Rune je prve "znake života" dao tek u trećem setu, smanjio je tada Danac zaostatak pošto je na startu istog došao do brejka, a Rud mu "prepustio" ostatak seta. Delovalo je da Norvežanin nije želeo da "zapinje" i juri rivala budući da je imao ogromnu zalihu, te da je želeo da meč reši u četvrtom setu. 

To mu je i pošlo za rukom pošto je pri rezultatu 2:1 došao do prvog brejka, kasnije je imao i dve šanse za novi, ali nije uspeo da ih iskoristi. Ipak, kada je došao na servis Norvežanin je bio surov i tako zakazao duel protiv Aleksandera Zvereva u polufinalu Rolan Garosa.